Szeles, fagyos idő jön a hét második felében

Péntektől szeles, hideg időre számíthatunk, vasárnapig szinte alig emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

Pénteken kezdetben még sokfelé előfordulhat csapadék, túlnyomóan hó formájában számíthatunk rá, de röviddel ezután - elsősorban nyugaton - a nap is előbújik. A nap hátralévő részében előreláthatólag főként a felhősebb tájakon, így a Dunától keletre eshet időnként a hó, hózáporok, hószállingózás lehet jellemző. Az északias szelet erős,

nyugaton viharos lökések kísérhetik. 

Hideg lesz napközben is, délután a legmelegebb órákban mindössze -3, +2 fokot mérhetünk. 

Shiva fotója, köszönjük!

Szombaton is többfelé szeles lesz az idő, napos időszakok és vegyes halmazállapotú csapadék válthatják egymást. Kezdetben délkeleten, keleten fordulhat elő hószállingózás, kisebb hóesés, több napsütésre a Dunántúlon számíthatunk. Délután fordulhat a helyzet, ekkor nyugaton hullhat kevés csapadék. Este többfelé ismét beborul, keleten még hó, nyugaton vegyes halmazállapotú csapadék eshet.

Vasárnap hajnalban a kevésbé felhős, szélcsendes, hóborította tájakon ismét kemény fagyok lehetnek. Ezen a napon előreláthatólag kevesebb csapadék várható, a felhős időszakok mellett hosszabb-rövidebb időre a nap is előbújhat. Feltámad a déli-délkeleti szél, nyugaton, északnyugaton erős lökések is lehetnek. Nagyobb területre kiterjedő csapadék estétől fordulhat elő északon és a Dunántúlon, vegyesen eső, havas eső, havazás formájában. Északon helyenként ónos eső sem kizárt.

Borítókép: Jocc55

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2019.01.22 8:52


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viszlát, fagy
Fagyott péntek reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő
Egyre melegebb idő jön hétvégén