Enyhébb napok jönnek

A következő napokban enyhébb időben lesz részünk, majd szombaton egy hidegfront érkezik csapadékkal, széllel.

Az elmúlt napok mozgalmas időjárása után pár nap nyugalom következik, a melegedés hatására az ónos eső okozta jég elolvad majd a fákról, tereptárgyakról.

(Jobbra: Egy kép a Széchenyi-hegyről, mely szerdán délelőtt készült, jól látható az ónos eső okozta pusztítás)

A Dunántúlon lehet kisebb eső

Pénteken ismét megvastagszik a felhőzet az ország nagyobb része felett, rövid napos időszakok inkább csak keleten, északkeleten lehetnek. A Dunántúlon időnként az eső is eleredhet napközben. Reggel az északi tájakon ismét lehet gyenge fagy, illetve többfelé képződik újra köd, napközben pedig a Dunántúlon 4-6 fokot, a Dunától keletre 7-10 fokot mérhetünk. Jelentős légmozgás ezen a napon sem lesz.

Hidegfront érkezik

Szombaton egy hidegfront érkezik, így a hétvégén ismét többfelé kell számítani csapadékra: ismétlődő eső bárhol előfordulhat mindkét napon, majd vasárnap délutántól az Alpokalja magasabb tájain, kora estétől pedig az Északi-középhegység magasabb csúcsain az esőt havas eső, helyenként havazás válthatja fel. A szél is északnyugatira, északira fordul, szombaton nyugaton, északnyugaton, vasárnap ezen tájak mellett pedig helyenként északkeleten is feltámad. Szinte mindenhol fagypont fölött alakulnak majd a minimumok, a csúcshőmérséklet pedig mindkét napon 3 és 7 fok között alakulhat majd.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2014.12.03 11:37


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz holnap
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Örülhetnek a növények: kiadós eső érkezett