Elő az esőkabátokkal!

Enyhe, nagy nedvességtartalmú levegő érte el térségünket, szeles időre, sokfelé kiadós esőre kell számítani.

Nyugat, délnyugat felől egy lassan mozgó ciklon felhő- és csapadékmezeje éri el térségünket a hétvégén, egyre nagyobb területen kell készülni kiadós esőre, záporokra, sőt vasárnap délutántól

helyenként zivatarok is kialakulhatnak.

Szombat éjjel egyre nagyobb területen eredt el az eső, az északi, északkeleti országrészben helyenként 20 mm-nél több csapadék is hullott reggelig.

Jambor fotója Pécsről, köszönjük!

Vasárnap az eső mellett egyre inkább jellemzőek lesznek a záporok, sőt, ahogy estefelé a ciklon hidegfrontja is megérkezik, helyenként - nagyobb eséllyel a Dunántúlon - az ég is megdörrenhet. Hétfő délelőttre a csapadékzóna kelet, északkelet felé távozik, addig az országban sokfelé kell számítani kiadós, nem egy helyen

20-30 mm-t meghaladó mennyiségre.

Mindehhez majd erős szél is társul, szombaton eleinte  a Dunántúlon, estétől máshol is egyre nagyobb területen megerősödik a délies szél, mely vasárnap a déli és keleti tájakon továbbra is erős marad. A hidegfront érkeztével vasárnap estétől a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél támad fel, és még hétfőn is többfelé szeles lesz az idő.

Rea71 fotója a Bakonyból, köszönjük!

A szél megerősödésével párhuzamosan fokozatosan megenyhül időjárásunk, olyannyira, hogy vasárnapra virradóra az ország nagy részén nem csökken 10 fok alá a hőmérséklet, napközben pedig délen, délkeleten akár 18-19 fok is lehet, északnyugaton ugyanakkor 10 fok közelében maradnak a maximumok.

Hétfőtől fokozatos lehűlés veszi kezdetét.

Borítókép: Kovácsné Tündi

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2016.11.04 14:09


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz holnap
Erős szél korbácsolta fel a Balaton vizét
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban