Elképesztő felvétel egy tornádóról

Elképesztő videó került elő egy tornádóról, mely hétvégén csapott le Tajvanon. Jól látható, hogy mekkora a természet ereje.

A hétvégén nem mindennapi felvételt rögzített Tajvanon egy autó fedélzeti kamerája (az autó fedélzeti kameráján az évszám, dátum rosszul van beállítva). Jól látszik, hogy mekkora erővel bírnak a tornádók. A felvételen látható személygépjárművet egyszerűen eltüntette az útból, valamint az út jobb oldalán álló fákat is teljesen ledarálta a tornádó. A felvétel jobb oldalán feltűnik egy személy a tornádót követően, aki túlélte ezt a megpróbáltatást, viszont valószínűleg az eset mély nyomott hagyhatott benne. 

A hétvégén hatalmas erővel és rendkívül nagy csapadékkal érte el a Soudelor tájfun Tajvant és Kína keleti partjait is. A tájfunok és a hurrikánok velejárói lehetnek lokálisan a tornádók is (fontos megjegyezni, hogy a tornádó merőben más, mint a hurrikán, vagy a tájfun). Hurrikánok esetében, ha az fenyegeti pédául az amerikai partokat, akkor automatikus tornádó riasztást is kiadnak.

Forrás: Youtube/LiveLeak

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2015.08.12 14:52


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Erős földrengés rázta meg Tajvant
Tornádó csapott le Ciprus második legnagyobb városára