Éjszakai szélvihar

A Széchenyi-hegyen éjjel 102 km/órás lökést is mértünk, továbbra is viharos szél fúj. Sok helyen 10 fok köré melegedett a levegő.

Mára virradóra hidegfront vonult át felettünk, mely a záporos csapadékok mellett az ország nagy részén a szél felerősödését eredményezte.

Hajnalban, fél 4 magasságában a budapesti Széchenyi-hegyen 102 km/h-s széllökést is mértünk, Veszprémben 96 km/h-s, Eplényben 85 km/h-s volt a legnagyobb érték, amit másodperces szélmérőink regisztráltak. 

Jelenleg a Pápa-Kalocsa-Békéscsaba-Balassagyarmat négyszög kicsit szélesebb sávjában tombol legjobban a szél, továbbra is 60-80 km/h körüli értékeket eredményezve, mely jelentősen csökkenti a járművek menetstabilitását az utakon.

Közben az ország nagy részén derült az ég és 10 fok köré melegedett a levegő, ez alól csak északkelet jelent kivételt: a Nyírségben mindössze 2-3 fokot mutatnak a hőmérők.

Délutántól újabb felhősödés kezdődik és estétől északon, északkeleten ismét kialakulhat eső, zápor. Pénteken eleinte szárazabb idő várható, majd nyugat felől ismét beborul az ég. Estétől északon-északnyugaton újabb esőre, záporokra van kilátás. A nyugati, délnyugati szél továbbra is élénk, erős marad. Délután megint többfelé mérhetünk 8-10°C körüli értékeket.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2013.01.31 11:06


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Hidegfront szakítja meg a melegedést
20-25 fokkal lett hidegebb