Éjszakai havazás

A Dunántúl déli felén havazás, hószállingózás kezdődött kedden, lássuk mi várható a továbbiakban.

Fordult a kocka: kedden az ország nyugati és középső területein visszatért a borongós időjárás, míg északkeleten még a napsütésé volt a főszerep.  Debrecenben mindössze cirrusok voltak naplementekor az égen, lásd Joseph képe jobbra.

A Dunántúlon hószállingózás, havazás kezdődött,  ám délnyugat felől éjjel egyre melegebb levegő nyúlik be fölénk, így ott többfelé válthat majd át havas esőbe, néhol gyenge ónos esőbe a csapadék. Taande heresznyei webkameráján már látszódik a lepelnyi hó >>

Addigra már északkeleten is beborul az ég, az északi-északkeleti megyékben , nagyjából a Budapest-Debrecen vonaltól északkeletre szerda kora délutánig, az Északi-középhegysében pedig várhatóan végig hó formájában hullik majd a csapadék: becsléseink szerint ezen megyék sík területein helyenként 3-4 cm, míg az Északi-középhegység magasabban fekvő helyein akár ennél több hó is hullhat.

Mi várható a folytatásban?

A hét közepénegy mediterrán ciklon miatt sokfelé várható ismétlődő csapadék: hó, havas eső, eső formájában. A télies időjárás inkább az északi-északkeleti megyékre korlátozódik, míg délen-délnyugaton enyhébb időre van kilátás. Pénteken már csökken a csapadékhajlam, szombaton és vasárnap szárazabb, változóan felhős, idő várható, ekkor már csak elszórtan lehetnek hózáporok. Erősödni fognak a hajnali fagyok, a hétvégétől előreláthatólag fokozatos lehűlés kezdődik.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2011.02.15 17:22


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

4-5 centi friss hó borította a Kékest
Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben
Kifehéredett a Kékes az est leple alatt