Zivataros szerda

Hajnalban Biatorbágy térségében, délután már több helyen is zivatarok pattantak ki - megérkezett a tavasz.

Tuba Debrecenben? (16:50): Ulanbator és Kavics87 nevű felhasználónk is valószínűleg ugyanazt a tubát fotózta le a cívis városban.

Sarkadi jégeső képekben (16:35): Szinte fehérré változott a táj a Békés megyei városban a jégeső hatására. Milka68 és Zerda nevű felhasználónk alábbi képein ezt alaposabban is megszemlélhetjük. Köszönjük a fényképeket!

Újabb zivatarokat hozott a szerda délután (16:05): A kora délutáni óráktól kezdődően a magasra törő gomolyfelhőkből szórványosan záporok, Zalában, Békéscsaba térségében, valamint a fővárostól nyugatra, délnyugatra zivatarok alakultak ki. Ez utóbbiak Budapest déli kerületeit is érintve a Csepel-szigeten át kelet, délkelet felé haladnak tovább. A hevesebb gócokbatl kisméretű jég, intenzív villámtevékenység és erős kifutószél kíséri, főként a fővárostól délre és Békés keleti részén. 

Cs911 nevű felhasználónknak a fővárost éppen elérő zivatart sikerült megörökíteni, míg Zerda fotóján a sarkadi jégeső eredménye látható. Köszönjük a fotókat!

Előzmények

Másodperces villámdetektor hálózatunk szerda hajnali 1 óra 12 perckor lecsapó villámot észlelt Biatorbágy közelében, melyet néhány perccel később Bicske, Zsámbék és Budaörs környékén újabbak követtek. A jelenséget észlelőink is megerősítették.

Az éjjeli viharral együtt hivatalosan is megérkezett a tavasz.

Villámtérképünk és Időképünk a vihar alatt

A vihar északkelet felé haladt, de nagyjából fél kettő után már nem produkált elektromos kisüléseket. Szerdán napközben főként délen újabb villámlással, dörgéssel kísért zivatarok alakulhatnak ki, záporok ugyanakkor északabbra is előfordulhatnak. Előrejelzésünk »

A Gépház jelenti: radarunk és villámtérképünk immár telefonról is böngészhető, köszönhetően az imént elkészült flash-mentes változatnak!

Szerző: Szente-Varga Bálint, Cséki Gergő
Megjelent: 2013.04.10 1:21


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Előbb északkeletre, majd a Dunántúlra hoz zivatarokat a holnapi front
Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Zivatarok robbantak ki szombaton, miközben keleten meglett a 30 fok