Szerdán ismét havazott

Dél felől érkezett az újabb csapadékmező, ezúttal már fővárosban is havazott.

Éjszaka délen ismét lehet -10 fok (16:10): Északi, északkeleti megyéinkben még mindig több helyen szállingózik vagy esik a hó, közben délnyugat felől már egyre nagyobb területen szűnt meg a havazás. Éjjel az átmenetileg tartósabban derült déli, délnyugati tájakon ismét mérhetünk -10 fok körüli, vagy kevéssel az alatti értékeket.

Balra: Dornyi Gyula fotója Budapest IV. kerületéből, köszönjük!

Budapesten is havazik (12:45): 2-3 centis friss hó borítja a főváros útjait, a Baja-Sopron vonaltól keletre-északkeletre jelenleg is szinte mindenütt havazik. Budapesten emiatt sokfelé lelassult a forgalom.

Szerdára virradóra dél felől egyre több helyen kezdődött havazás, mely a hajnali órákra az északkeleti tájak kivételével jellemzővé is vált, így végre a főváros környékén is fehérbe öltözött a táj. 

Napközben a csapadékzóna fokozatosan észak, északkelet felé helyeződik, így az északkeleti tájakon élők is számíthatnak hószállingózásra, havazásra, majd délutántól dél felől átmenetileg egyre többfelé megszűnik a csapadék, a déli megyékben - ahol helyenként a felhőzet is tartósabban felszakadozik - ismét mérhetünk -10 fok körüli értékeket.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2014.01.29 7:46


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

4-5 centi friss hó borította a Kékest
Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben
Vajon látjuk majd az év negyedik teliholdját?