Éjjel a legtöbb hó északon hullhat

Többfelé havazhat az éjjel, és keleten, északkeleten még holnap reggel is hullhat a hó.

Az esti, éjszakai órákban ismét egyre többfelé fordulhat elő csapadék, hol kisebb, hol nagyobb intenzitással. Eső, havas eső csak kevés helyen eshet, a legtöbb helyen hószállingózás, havazás formájában érkezhet a csapadék. Sokfelé ugyan nem számíthatunk jelentős hómennyiségre, legfeljebb csak lepel, illetve 1-2 centiméternyi hó hullhat.

Viszont északon, azon belül is elsősorban az Északi-középhegység középső és keleti részein, valamint azok előterében több centiméternyi friss hóra is számíthatunk, itt többfelé 3-6 cm-nyi,

de a magasabban fekvő részeken akár 6-8 cm-nyi hó is hullhat.

Hétfő reggel, délelőtt még a keleti, északkeleti tájakon fordulhat elő hószállingózás, kisebb havazás, napközben pedig már inkább csak helyenként van kilátás egy-egy hózáporra, illetve hószállingózásra, miközben sokfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra.

Előrejelzés: Éjjel és holnap reggel várható becsült hómennyiség

Éjjel a Dunántúlon és a középső tájakon többfelé kísérhetik élénk, néhol erős széllökések az északnyugati szelet, melyeknek köszönhetően helyenként a levegőben kavaroghatnak a hópelyhek. Hétfőn napközben pedig a nyugatias szél lesz sokfelé élénk, erős.

Hétfő hajnalra sokfelé jelentősen lehűl a levegő, a kevésbé felhős tájakon -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, de a felhősebb, borongósabb tájakon is kevéssel fagypont alatti minimumokra van kilátás. Kora délután -3 és +2 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Illusztráció | Fotó: Veszpirelli (Sáta)

Kedden sok napsütésre számíthatunk, csak keleten, északkeleten takarhatják gyakrabban felhők a napot, valamint délután délnyugaton fátyolfelhők szűrhetik a napfényt. Számottevő csapadék nem valószínű. A déliesre forduló szél csak néhol lehet élénk. A fagyos reggelt követően nappal -3 és +2 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők ezen a linken.

Borítókép: Veszpirelli (Sáta)

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2022.12.11 16:38


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A napos szombat után pünkösdre visszatérnek a záporok, zivatarok
Szupercellák érkezhetnek délután
27-28 fok is lehet délen péntek délután