Szerdától kiadós esőzések

Ma ismét csapadékos időszak köszönt be helyenként zivatarokkal, megáradó patakokkal.

A kellemes, nyárias hétfői napot követően kedden is nyárias hőmérsékleteket mérhettünk a délutáni órákban. A hét második napján a keleti, északkeleti tájakon 28-30 fok köré melegedett a levegő, de máshol is 25 és 27 fok közötti értékek voltak jellemzőek. Hajnalban sem volt hideg, 10 és 15 fok közé csökkent csak a hőmérséklet. Az esti órákban északnyugaton már északnyugatira fordult a szél, ami a változás előjele volt. Kezdetben északon alakultak ki futó záporok, a délutáni óráktól pedig nyugaton, északnyugaton kellett záporok, zivatarok kialakulására számítani. Az éjszakai órákban már nagyobb területen is megjelentek a csapadékot adó felhők.

Nagy esők jönnek

Szerdán hidegfronti hatás várható, mely egy magassági hidegcseppnek lesz köszönhető. Ez fogja meghatározni az időjárásunkat a hét közepén, de akár még a hétvégi időjárásra is kihatással lehet. Szerdán, csütörtökön és pénteken is sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Országos átlagban sok csapadék hull majd le ismét, nagyobb területen is több, mint egy havi csapadékmennyiség várható, de ennek területi eloszlása még meglehetősen bizonytalan. Ismét számítani kell majd egyes patakok, folyók megáradására.

Visszaesik a hőmérséklet

Szerdán nyugaton, északnyugaton lehet élénk az északi, északnyugati szél, majd csütörtökön és pénteken többfelé élénkülhet, erősödhet meg a légmozgás. Zivatarok környezetében akár egy-egy viharos lökés is előfordulhat. A hőmérséklet is visszaesik, 19 és 25°C közötti értékeket mérhetünk szerda délután, ettől csak délkeleten lehet pár fokkal melegebb. Csütörtökön és pénteken a keleti tájakon ismét 25 fok fölé melegedhet a levegő, máshol viszont továbbra is lesznek olyan területei az országnak, ahol a csúcshőmérséklet a 20 fokot sem fogja elérni.

A modellek még bizonytalanok az események pontos lefolyásával kapcsolatban, ezért érdemes követni folyamatosan frissülő előrejelzéseinket! 

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2014.09.08 10:13


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Zivatarok robbantak ki szombaton, miközben keleten meglett a 30 fok
Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Üllők sorakoztak szerte az égen