Egy kis esélylatolgatás

Az ünnepek közeledtével egyre többünkben felmerül a kérdés: vajon milyen idő lesz idén karácsonykor?

Ugyan még van tíz nap karácsonyig, de (mint minden évben - így idén is) sokakban felmerült már a kérdés: mire számítahunk majd az ünnepek alatt?

Ami biztos: ezen a héten még nagyon hideg éjszakák és nappalok várnak ránk, a csúcshőmérsékletek nem emelkednek majd fagypont fölé; elszórtan várható kisebb havazás, hószállingózás. Szombaton van esély vastagabb friss hóréteg kialakulására, aztán hétfőtől valamelyest enyhül az idő. Ne számítsunk tavaszra továbbra sem, de napközben már nem kell majd fagyoktól tartanunk.

Ezzel együtt az ünnepek tájékán egy mediterrán ciklon kialakulása valószínűsíthető, mely további enyhülést hozna magával, és - ha ez valóban így is lesz - csapadékosabbra is fordul majd időjárásunk.

A hóimádóknak viszont rossz hír, hogy a csapadék ebben az esetben eső formájában hullana, így az idén nem gyönyörködhetnénk fehér karácsonyi tájban - de ne felejtsük: nagyon nagy a bizonytalanság ilyen időtávra nézve.

Összegezve tehát: azt, hogy fehér lesz-e a karácsony ebben az évben, most még nem lehet megmondani teljes bizonyossággal; ebben viszont az a szép, hogy addig bárki kívánsága beteljesülhet. De ahogy közeledik a Szenteste, úgy válnak majd egyre biztosabbá az előrejelzések; érdemes tehát minden nap nyomon követni aktuális előrejelzésünket. 

Szerző: Ivády Anett
Megjelent: 2010.12.14 11:10


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

20 kilométer magas hamufelhő és több ezer villám követte Ruang vulkán kitörését
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
Ezüsthidat rajzolt a hold a Balatonra