Villámcsapás ért egy asszonyt

Napok óta visszatérő vendégek a délutáni zivatarok, szombaton azonban sajnálatos baleset történt: halálos villámcsapás ért egy asszonyt.

Napok óta mindig ugyanaz a forgatókönyv zajlik le: reggel az ország túlnyomó részén szikrázó napsütésre ébredhetünk, majd a késő délelőtti óráktól erőteljes gomolyfelhő-képződés veszi kezdetét, olyannyira, hogy helyenként hatalmas üllővel rendelkező zivatarfelhőkké fejlődnek. Ezt igazolják Kerekes János-Csaba, HeavenMan és Distorsionature fotói, köszönjük!

Történt azonban egy sajnálatos baleset is, szombaton villámcsapás ért egy idős asszonyt Gárdonyban, aki éppen a férjével üldögélt a Velencei-tó partján. A mentők azonban sikertelenül próbálták meg újraéleszteni a hölgyet - olvashatjuk a Fehárváronline.hu-n. 

Ami az időjárást illeti, vasárnap sem várható számottevő változás: délelőtt gyorsan emelkednek majd a hőmérsékletek, majd újra megjelennek a gomolyfelhők és elszórtan - elsősorban az északi megyékben - számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására (jobbra Nika91 képe, köszönjük).

Hétfőn aztán egy gyenge hidegfront érinti hazánkat, ennek hatására északnyugaton már reggel elkezd megnövekedni a felhőzet, hétfőn is többfelé számíthatunk majd zivatarokra, ám számottevő lehűléstől nem kell tartanunk, folytatódik a nyárias, meleg időjárás.

A déli órákban érdemes lesz nagyobb figyelmet fordítanunk bőrünk megfelelő védelmére, erős lesz ugyanis az UV-sugárzás: akár 20-25 perc alatt is megpirulhatunk.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2011.05.21 19:54


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hétvége: kora nyárias meleg, de a záporoktól, zivataroktól még nem szabadulunk meg
Alapos útmosás, jégeső kísérte a zivatarokat
Szivárványtengerben úsztunk