Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma

Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt pénteken, a tartósabban csapadékos délnyugati megyékben lesz a leghűvösebb, északkeleten a legmelegebb.

Időjáráunkat egy tőlünk nyugatra, délnyugatra örvénylő ciklon alakítja, amely ma és holnap nedvesebb levegőt szállít fölénk az északkeleti országrész kivételével.

A záporok, zivatarok mellett pénteken délen és nyugaton tartósabb esőre is készülni kell, többfelé 20-30 milliméternyi csapadék hullhat le. Legtovább délnyugaton fog esni, ugyanakkor északkelet felé haladva egyre kevesebb lesz a csapadék mennyisége, az északkeleti tájak pedig teljesen szárazon maradnak. Itt fátyolfelhős-napos idő várható, nyárias meleggel.

10-12 fokos kontraszt lesz pénteken az ország két vége között

Természetesen ez a kettősség a hőmérsékletben is meglátszik majd: délnyugaton lesznek olyan tájak, ahol csak 15-16 fok lesz a délutáni órákban, miközben északkeleten 26-27 fokig melegszik a levegő. Vagyis jó 10-12 fokos kontraszt jöhet létre például Nagykanizsa és Záhony között.

WRF modellünk hőmérsékleti előrejelzése péntekre

Ez a hőmérsékleti kontraszt szombatra megszűnik, aznap már egységesen 21 és 27 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, és csak elszórtan alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar.

Hozzászólnál? Várunk Viber csoportunkba.


Melyikhez leszel közelebb?

◎ A 15 fokhoz

◎ A 27 fokhoz

Szerző: Időkép
Megjelent: 2024.05.02 10:49


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

27-28 fok is lehet délen péntek délután
Szupercellák követhetik holnap délután az éjszakai műsort
Végre kiadós csapadék enyhíthet a szárazságon