Délen 1 napos tavasz

A mai nap is kontrasztos lesz: nyugaton és északon esernyős idő várható, miközben délen akár 10-13 fok is lehet.

Friss (16:20): A déli, délkeleti területeken a várakozásoknak megfelelően jóval 10 fok fölé kúsztak a hőmérsékletek: Békéscsaba, Debrecen és Pécs térségében helyenként 14-15 fokot mutattak a hőmérők. 

Már vasárnap délután is erős eltérés alakult ki az ország északkeleti - ködös, párás, ónos esős - területei és a napos, délnyugati tájai között, ám ez a kontraszt a mai napon is érzékelhető lesz.

Ha egy napra is, délen-délkeleten gyakorlatilag beköszönt a tavasz: szinte mindenütt 10 fok körüli, de néhol akár 12-13 fokos értékeket is mérhetünk majd.

Ezzel szemben északon és a Dunántúl nagy részén jóval hűvösebb lesz az idő és szükség lesz az esernyőkre is: a beáramló melegnek köszönhetően ugyanis a csapadék ma ezekben az országrészekben is eső formájában fog hullani. Estétől aztán ismét egyre többfelé számíthatunk havazásra.

Hétfőn emiatt erős melegfronti hatásra készülhetünk: napközben álmosnak, kialvatlannak érezhetjük magunkat, migrén, fejfájás jelentkezhet, melyet a szeles idő is fokozhat, valamint ingerlékenyebbek lehetünk.

Nem tart sokáig az enyheség, keddtől újra elkezd visszahűlni az idő, a Dunántúlon helyenként már napközben is fagyni fog - ráadásul itt az erős, olykor viharos lökések tovább csökkenthetik majd hőérzetünket.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2013.01.21 8:51


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Hétvége: kora nyárias meleg, de a záporoktól, zivataroktól még nem szabadulunk meg
Félhavinál több eső esett néhol