Csütörtökön is zivatarok

Csütörtökön eleinte északnyugaton-északkeleten, majd később a déli területeken lehetnek hevesebb viharok.

Frissítve (péntek, 00:50): Az Alföldön nyugatról keletre tovább halad a zivatarrendszer rengeteg, ám de fokozatosan egyre kevesebb villám kíséretében, azonban szerencsére jégesőről vagy viharos erejű szélről nem érkezik jelentés. A legnagyobb széllökések a 60-80 km/h-t érik el.

 

 

 

 

 

 

 

 

Frissítve (23:10): A déli megyékben még mindig narancssárga riasztás van érvényben, fokozatosan haladnak a Dél-Alföld felé, ahol a hőmérsékletek még mindig 20 fok körüliek. A zivatarokat heves villámtevékenység kíséri, a viharok szerelmeseinek érdemes figyelniük a szebbnél szebb lecsapó villámokat.

Frissítve (21:30): Az ország déli-délnyugati határszélén hatalmas zivatarrendszer közelít, fokozatosan haladnak északkelet felé. A Dunakanyar felé egy kisebb cella mozog. 

Frissítve (20:40) Jelenleg az ország északnyugati és délnyugati felén fordulnak elő zivatarok, melyek  a két határszél mentén haladnak nyugatról kelet felé. Az említett térségek régióiban továbbra is narancssárga, vagyis másodfokú riasztás van érvényben, az ország többi részén elsőfokú riasztás érvényes.

Frissítve (19:40) Hatalmas szemű jégeső kísérte a fővárost déli irányból nem sokkal korábban megközelítő szupercella útját (Márkus "domi" Péter videója, köszönjük!)

Frissítve (19:26) Az első, Budapestet elérő cella a Budai hegyeken átbukva jelentősen legyengült, de még lehet utánpótlás. Közben szebbnél szepp képek érkeznek Képtárunkba, a Friss/észlelési fotók ill. a Szupercellák/Zivatarok mappába (seaman fotója Debrőd mellől,Köszönjük!)

Pataki Gábor fényképe a Székesfehérvártól északra elhaladó szupercella következményeiről.

Frissítve (18:50): Budapest keleti felét már elérte a zivatar, azonban egy másik szupercella is arra felé tart, ez radarképünkön is jól látszik. A második hullám inkább a főváros déli oldalát fogja megcsapni.

Frissítve (18:30): Hamarosan lecsap a fővárosra a vihar, a forgatókönyv szinte ugyanaz, mint tegnap. Közben északkeleten és északnyugaton is több apró cella mozog, már mindkét régióból érkeztek jégesőről szóló észlelések. Továbbra igen fülledt a levegő, ami rossz hatással lehet közérzetünkre. A jobb oldali képet Crisis nevű észlelőnk készítette a Bakony feletti celláról, köszönjük!

Frissítve (16:30): A várakozásoknak megfelelően ezekben a percekben az Észak-Dunántúlon, valamint északkeleten vannak zivatarok, jégesőkről egyelőre nem érkezett jelentés. Az ország többi részén többnyire csak a gomolyfelhők zavarják a napsütést.

Csütörtökön is egy hullámzó frontrendszer alakítja időjárásunkat, melynek hidegfronti szakasza a délutáni órákban éri el hazánkat. Eleinte az északnyugati, északkeleti országrészben számíthatunk hevesebb zivatarok, akár szupercellák kialakulására, majd az esti-éjszakai óráktól kezdődően a déli megyékben söpörhetnek végig viharos kifutószéllel, jégesővel és felhőszakadással kísért zivatarok. Balra Einhorn fotója látható, Székesfehérvárról, köszönjük!

Jelenleg az északnyugati megyékben vonul egy heves villámtevékenységgel kísért cella, az OMSZ az 1-3 órás intervallumban Nyugat-Dunántúlra narancssárga riasztást adott ki. Sopron környékén ennek köszönhetően mindössze 16-17 fokot mutatnak a hőmérők, míg a déli országrészben helyenként a 28-29 fokot is elérik a hőmérsékletek.

Ma is várjuk fényképeiket, észrevételeiket! Köszönjük!

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2010.05.27 15:49


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Alapos útmosás, jégeső kíséri a zivatarokat
Erős szél korbácsolta fel a Balaton vizét
Viharosra fordul az idő