Újabb havazás érkezett

Melegfront érkezett, északnyugat felől egyre többfelé havazott, mely aztán a Dunántúlon havas esőre, esőre váltott.

Csütörtök 20:50 - Sokfelé szépen kifehéredett a táj, a télies hangulat azonban sajnos csak tiszavirág életű, péntektől enyhülés jön.

Lakos Barbara, Saborechi és Xd1 fotói Dabasról, Pestszentlőrincről és Leányfaluról, köszönjük!

Csütörtök 19:00 - Az ország északi, északnyugati felén szinte mindenhol esik valami. A Győr-Siófok vonaltól nyugatra havas eső, eső, ettől keletre viszont havazás jellemző, Tatán már 4 cm hóvastagságot mért észlelőnk.

Overdose és Tana1991 fotói Dorogról, illetve Csemőről, köszönjük!

Pénteken többfelé szeles, de enyhébb időben lesz részünk, a csúcshőmérséklet 0 és +8 fok között alakul. Inkább csak a Nyírségben fordulhat elő kisebb havas eső, hószállingózás.

Szombaton többfelé szeles, változóan felhős időben lesz részünk. Kisebb csapadék estétől fordulhat elő elszórtan, ez északkeleten néhol ónos eső is lehet. Délutánra 2 és 8 fok közé melegszik a levegő.

Karácsonyra enyhülés jön

Szenteste reggelén már csak északkeleten és nyugaton, délnyugaton lehet gyenge fagy, megélénkülő nyugati, északnyugati széllel enyhülés veszi kezdetét, a fehér karácsony így hazánk nagy részén idén is elmarad, legfeljebb az Északi-középhegység magasabb csúcsain és a keleti, északkeleti határ mentén boríthatja még hó szenteste a tájat.

Borítókép: Carlos Kist

Szerző: Időkép
Megjelent: 2017.12.19 18:25


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

4-5 centi friss hó borította a Kékest
Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben
Vajon látjuk majd az év negyedik teliholdját?