Csütörtök reggelre többfelé kifehéredett a táj

Éjjel gyenge hidegfront érkezett, főként a Dunántúli-, és az Északi-középhegységben, valamint az Alföldön esett pár centi hó.

Friss: A hajnali havazásból a Tiszántúl részesült a leginkább, arrafelé több helyen 3-4 centi friss hó esett reggelre. Napközben keleten, délkeleten eshet még 1-3 centi, majd délutánra elhagyja a csapadékzóna hazánkat.

Szép kis havazás ébresztette a Hajdúdorogon élőket - webkameránk felvétele:

Nyíregyháza is kapott a hóból:

Lalekiraly nevű felhasználónk fotója, köszönjük!

Előzmények

Ismét téliesebb arcát fogja mutatni az időjárás, csütörtökre virradóra észak, északnyugat felől egy gyenge hidegfront éri el térségünket, melynek felhőzetéből főként a Dunántúl északi felén, az Északi-középhegység térségében és az Alföldön számíthatunk havazásra.

A legfrissebb számítások szerint a Dunántúli-középhegységben, a Börzsönyben és a Tiszántúl déli felén akár 

5 centiméternyi friss hó is hullhat.

Csütörtök kora délutánig várható hó mennyisége az Időkép - WRF modell alapján

Napközben aztán ez a csapadékzóna kelet, délkelet felé távozik, felszakadozik a felhőzet, délután a keleti, délkeleti tájakon is eláll a hóesés. A középső megyékben és a Dunántúlon többfelé feltámad az északnyugati szél, az erősebb széllökések a Dunántúli-középhegyégben

hóátfúvást is eredményezhetnek.

Pénteken napos, csendes, téli időre van kilátás, és kezdetben szombaton is sok lesz a napsütés, majd napközben nyugat felől ismét nedvesebb levegő áramlik fölénk. Ennek köszönhetően egyre több felhő érkezik, és délutántól egyre többfelé számíthatunk ismét hószállingózásra, havazásra. Ebből a csapadékzónából elsősorban a Dunántúl északi felén hullhat akár 5-7 centi friss hó.

Kemény reggeli fagyok

A reggelek meglehetősen hidegek lesznek, többfelé -10 fok köré, kevéssel -10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, sőt a mélyebben fekvő, derült, szélcsendes, hófödte tájakon nem lesz ritka a -15, -16 fok sem.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2016.01.20 11:09


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Halókkal köszönt be a május
Felhővarázs Szombathely felett május első reggelén
20 kilométer magas hamufelhő és több ezer villám követte Ruang vulkán kitörését