Csillagos ég alatt, de szélben szilveszterezhetünk

Szilveszterünket elsősorban a szél teheti kellemetlenné, de a tüzijátékok mellett a csillagokat is láthatjuk majd.

A napos, de hideg hétfőt követően szilveszter reggelre enyhébb levegő érkezik térségünkbe felhőkkel, de a hajnali órákban északkeleten néhol kisebb ónos eső, fagyott eső előfordulhat. Napközben több felhő lesz az égen, de napos időszakokra is számíthatunk. A nap első felében a délnyugati szelet élénk lökések kísérhetik,

majd délután egy hidegfront érkezik,

a magasban ismét hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. A front hatására egyre nagyobb területen fordul északnyugatira a szél, a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén élénk, erős lökések is előfordulhatnak a nap második felében, illetve az esti, éjszakai órákban is. A fronttal együtt felhőátvonulásokra is számítani kell, de csapadék csak néhol fordulhat elő átmenetileg északon, északkeleten egy-egy gyenge futó zápor, illetve hózápor formájában. A hideg reggelt követően a délutáni órákban 2 és 10 fok közötti maximumokra van kilátás, keleten mérhetjük majd az alacsonyabb, nyugaton a magasabb értékeket.

Szilveszter éjjelén egyre nagyobb területen derül ki az ég,

felhő egyre kevesebb helyen lehet felettünk, csapadék nem valószínű. A keleti, északkeleti tájakat leszámítva viszont még

sokfelé lehet élénk, erős az északnyugati szél,

mely jelentősebben ronthatja a hőérzetünket. Éjfél körül nyugaton, délnyugaton sokfelé még pár fokkal fagypont felett alakulhat a hőmérséklet, máshol viszont már 0 és -5 fok közé hűlhet a levegő.

Fotó: Pécz Tibor /Sárvár/

Az újév sok napsütéssel, csapadékmentes idővel indul,

de helyenként még élénk lehet az északnyugati szél. A következő esztendő első hajnalán 0 és -6 fok közötti értékeket mérhetünk, majd délutánra 3 és 7 fok közé melegedhet a levegő.

Az ezt követő napokban az ország jelentős részén az évszakhoz képest enyhébb idő valószínű, számottevő csapadék továbbra sem várható, de gyakoribbá válhatnak a hajnali, reggeli pára- és ködfoltok.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.

Borítókép: Tóth Júlia

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2019.12.29 12:07


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma