Csendes, meleg idő jön

Péntektől egyre melegebb, napos idő jön. Nem várunk idén vihart a tűzijátékra.

Frissítve: Az Index információi szerint 45 km/h-s szél felett lefújják a tűzijátékot. Várakozásaink szerint erre nem fog sor kerülni, maximum 10-15 km/h-s szellő várható.

Napsütéses, nyugodt, meleg időre számíthatunk nemzeti ünnepünkön, így nem kell attól tartanunk, hogy az augusztus 20-án országszerte megrendezendő tűzijátékokat elmossa az eső, vagy elfújja a szél. A légmozgás ugyanis gyenge marad, egy-egy futó zápor kialakulására maximum az északnyugati határszél mentén, a kora esti órákban van esély, de ennek valószínűsége is nagyon csekély.

Péntektől már egyre inkább anticiklonális hatások érvényesülnek, így melegedő időre, sok-sok napsütésre számíthatunk, vasárnap és hétfőn már újra 30 fok feletti maximumokkal. Érdemes tehát ezen a hétvégén vízpartra látogatnunk vagy bármilyen szabadtéri programot szerveznünk, ám mindenképpen figyeljünk arra, hogy felhevült testtel ne ugorjunk be a vízbe! A déli órákban kerüljük a napon való tartózkodást!

Az Időkép csapatának nem csak a tűzijáték miatt emlékezetes István királyunk szentté avatásának napja, hanem azért is, mert ezen a napon indult éppen egy évvel ezelőtt SMS viharjelzési szolgáltatásunk is, mely azóta már számos megrendelőt tudhat magáénak, amit ezúton is nagyon köszönünk!

Tavaly nyugodt idő volt a rakéták felbocsátásakor, de hogy mi várható idén, azt Észlelőink és olvasóink maguk is megjósolhatták előrejelzési versenyünkben, kíváncsian várjuk az eredményeket!

Minden kedves Olvasónknak nyugodt és kellemes pihenést kívánunk a hosszú hétvégére!

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2010.08.18 14:49


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viszlát, fagy
Újra 20 fok felett
Egyre melegebb idő jön hétvégén