Keleten is lehűlt a levegő

Vasárnapra országszerte hűvösebbre fordult az idő, keleten többfelé esős reggelre ébredhettünk.

Esős reggel keleten (vasárnap, 9:50): A keleti tájakon több helyen ébredhettünk esőcseppek kopogására, miközben a Dunántúlon egyre erősebb lökések kísérik az északias szelet. A Kendig-csúcson elhelyezett automatánk nem rég 61 km/órás lökést regisztrált. A nap folyamán keleten is fokozatosan megszűnik a csapadék, ám délután a Dunántúl középső tájain és délnyugaton ismét kialakulhatnak záporok. A nyugati tájak mellett északkeleten is kísérhetik viharos lökések a szelet, de máshol is gyakran megélénkül a légmozgás.

18 foknyi különbség (szombat, 13:25): Miközben a Kendig-csúcson mindössze 12, addig Makón még 30°C-ot mérnek észlelőink.

Hűvös északnyugat, forró délkelet (szombat, 9:40): A reggeli órákban a főváros térségében mennydörgésre ébredhettünk, a zivatarok északkelet felé mozogtak tovább. Napközben jelentős hőmérsékleti kontraszt várható a Kisalföld és a Viharsarok között, északnyugaton ugyanis ismétlődő esőre, míg délkeleten továbbra is meleg, napos időre van kilátás.

Vasárnapra országszerte lehűl az idő, mindössze 20°C körül alakulnak majd a délutáni hőmérsékletek, eleinte többfelé, majd egyre inkább csak keleten, délkeleten várható eső, zápor. Hőérzetünket tovább rontja az erős, északkeleten és a Dunántúlon olykor viharos északi, északkeleti szél.

Hétfőn a felhőátvonulások mellett a Dunántúlon alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar. A mérsékelten meleg időben erős, helyenként viharos északi, északkeleti szélre számíthatunk.

A folytatásban dél felől enyhébb, de nagy nedvességtartalmú levegő áramlik fölénk, így többször és több helyen kell csapadékra számítani.

Köszönjük Jokerface észlelőnk, illetve Kovácsevics Árpád és Berces Zsolt fényképét!

Szerző: Szegedi Csaba, Kurunczi Rita, Cséki Gergő
Megjelent: 2012.07.19 18:26


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma
Alapos útmosás, jégeső kísérte a zivatarokat
Szivárványtengerben úsztunk