Csapadékos hétköznapok

Esős kezdés után a hét közepétől csökkenő csapadékhajlamra, a hétvégén szárazabb időre készülhetünk.

Északon egy nagy kiterjedésű anticiklon, míga mediterrán térségben egy ciklonális mező húzódik, ez a két légköri képződmény határozza meg ezekben a napokban hazánk, illetve Európa időjárását.

A hétfői nap folyamán az északkeleti-keleti határszél kivételével az ország szinte minden pontjából érkeztek csapadékról szóló észlelések, a Dunántúlon 24 óra leforgása alatt több helyen is 10-15 mm-t eső hullott

A népi jóslat szerint amilyen az idő április 12-én, azaz Gyula napján, annak az ellenkezője várható a következő negyvenen. Sajnos azonban máris megdől ez az állítás, a következő napokban ugyanis folytatódik a felhős, csapadékos idő, többfelé számíthatunk esőre, záporokra. Reggelente érdemes lesz az esernyőt is a táskánkba dobnunk.

A hét második felében gyengül a csapadékhajlam, napról-napra emelkedő hőmérsékletekre készülhetünk, helyenként több órás napsütés várható.

Jó hír viszont, hogy a jelenlegi számítások alapján hétvégére szárazabb idő ígérkezik, így újra teret engedhetünk a szabadtéri programoknak!

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2010.04.12 18:49


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Egyre melegebb idő jön hétvégén
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz