Csapadékból, szélből nem lesz hiány

Szeles, csapadékos időt tartogatnak a jövő hét első napjai. Kedden viharos szél, helyenként havas eső, hózápor is jöhet.

A határozott nyugatias áramlásnak hála a következő napokban egymást követik majd az időjárási frontok, melyek szeles, csapadékos időt hoznak magukkal.

Vasárnap délutántól már felhősebbre, csapadékosabbra fordul időjárásunk. Hétfőn pedig erősen felhős, borult lesz felettünk az ég, csendes esőre, záporokra főként a nap első felében kell számítani. A nyugati, északnyugati szelet - a délnyugati országrész kivételével - erős, a magasabban fekvő területeken viharos széllökések is kísérhetik. A hajnal fagymentes lesz, több helyen mérhetünk 10 fok közeli minimumokat, délután pedig 8-13 fok közötti maximumok ígérkeznek.

Lica fotója

Kedden egy fölénk helyeződő ciklon alakítja majd időjárásunkat, így ismét sokfelé kell esőre, záporokra számítani, és mindezt nagyobb mennyiségben. A legtöbb csapadék előreláthalólag a keleti, délkeleti tájakon hullhat:15-20, helyenként 20 mm fölötti csapadékösszeg is összegyűlhet 24 óra alatt.

A ciklon hidegfrontja mögött napközben egyre inkább

viharossá fokozódik az északnyugati szél.

Főként a Dunántúlon, de este már keleten is viharos lökésekre készülhetünk. A széllel együtt hidegebb levegő áramlik fölénk és késő délutántól helyenként havas eső, hózápor is kialakulhat a Dunántúlon és északon. A fagymentes hajnalt követően délután 5-10 fok között alakulhat a hőmérséklet, de szél sokat ronthat hőérzetünkön.

Estére a Dunántúlon nagy területen felszakadozhat a felhőzet.

Nagy Tibor József fotója

Kövesd folyamatosan frissülő előrejelzéseinket ITT.

Borítókép: Bedőcs Gyula

 

Szerző: Varga Sándor
Megjelent: 2020.02.02 10:25


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Erős szél korbácsolja fel a Balaton vizét
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk