Csak lassan melegszik az idő

Még várni kell a száraz, meleg nyári időre, 30 fok alatti csúcsokkal telik a hét első fele, szerda délután kiadósabb csapadék is érkezik.

Kedden elszórtan, leginkább északon, északnyugaton alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar. Délkeleten lesz felhősebb az ég, egyúttal azonban errefelé lesz a legenyhébb is az idő, 26-27 fokos maximumokkal. Itt mérsékelt, máshol élénk, északnyugaton pedig erős északias szélre számíthatunk, mely méginkább csökkenti a hőérzetet. Délutánra 22 és 27 fok közé melegedhet a levegő, de hegycsúcsainkon ennél alacsonyabb értékeket is mérhetünk.

Keszthelydronphoto fotója, köszönjük!

Szeles szerda, délutántól kiadós eső

Szerdán előreláthatólag felhős, borongós idő várható esővel, záporokkal. Kiadósabb csapadék késő délután érkezik kelet, délkelet felől. Az északi, északkeleti szél mindenütt élénk lehet, időnként megerősödik. Átmenetileg megtorpan a melegedés, egy térségünk fölé helyeződő magassági hidegcseppnek köszönhetően mindössze 18-25 fokos maximum-hőmérsékleteket mérhetünk.

A jelenlegi számítások szerint csütörtökön szintén szeles időben lehet részünk. Megnövekszik a felhőzet, záporok, zivatarok, de helyenként eső is előfordulhat. 21-28 fok valószínű.

Borítókép: Danyi Gergő (Mikófalva)

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2018.06.24 9:16


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Állati melegen indult a hét
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy