Bolondos idő Húsvétkor

Szombat-vasárnap még igazi kirándulóidőre, vasárnap estétől azonban egyre többfelé csapadékra van kilátás.

Szombaton hajnalban nyugat többfelé számíthatunk ködfoltok kialakulására, ám ezek feloszlása után országszerte sok napsütésre, kevés felhőre, csapadékmentes időre számíthatunk. A délkeleti szél a Dunántúlon élénkülhet meg. Hajnalban igen hideg lesz, -1°C és 4°C, napközben 14-19°C közé melegszik a levegő.

Vasárnap eleinte szintén kellemes kirándulóidőre készülhetünk, a nyugati, délnyugati megyékben azonban az esti óráktól kezdődően már elszórtan számíthatunk esőre, záporesőre.  A Kisalföldön megerősödhet a légmozgás, másutt azonban mérsékelt marad a szél.  A minimumok 2 és 6°C, míg a csúcshőmérsékletek 16 és 20°C között várhatóak, a legmagasabb hőmérsékletekre a délkeleti megyékben élők számíthatnak. „Ha Húsvét napján esik, minden vasárnapon Pünkösdig eső fog esni, és változó időket várhatni” – tartja a népi mondás.

Hétfőn sokfelé kell számítani esőre, záporra, helyenként akár nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat, a jelenlegi számítások szerint délen akár zivatarok is kialakulhatnak. A Dunántúlon az északi-északnyugatira forduló légmozgás akár viharossá fokozódhat, a nappali hőmérsékletek néhány fokkal visszaesnek, nyugaton helyenként akár 10 °C alatt, északon 10-12 °C közelében maradhatnak, míg délkeleten a 14-17°C-ot is elérhetik.

Jó tanácsaink a húsvéti hétvégére tehát a következők:

     - Amennyiben családi kirándulást tervezünk, vagy kisebb gyermekeinket egy állatkerti sétára vagy egyéb szabadtéri rendezvényre szeretnénk elvinni, ezt szombaton vagy vasárnap tegyük.

    - Húsvéthétfőn a hölgyeknek kár elmenekülniük a szóda- vagy kölnivízzel „támadó” locsolkodók elől, hiszen odakint jó eséllyel elázhatnak majd az esőtől. :)

Az Időkép.hu csapata minden kedves Olvasójának Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2010.04.02 15:22


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hétvége: kora nyárias meleg, de a záporoktól, zivataroktól még nem szabadulunk meg
Félhavinál több eső esett néhol
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma