Berobban a strandidő hétvégére

Csapadék nem várható, csak sok-sok napsütés és egyre melegebb.

Ma még elszórtan kialakul zápor, egy-egy zivatar, de estére mindenhol megszűnik a csapadék és

hétvégén egy csepp eső sem várható.

Szombaton változóan, gyengén felhős lesz az ég felettünk, a kialakuló lapos gomolyokból zápor nem várható. A délkeleti, északi tájakon még helyenként élénk lehet az északias szél. A tegnap átvonult front tartós lehűlést nem eredményez. Hamar visszamelegszik a levegő, helyenként már szombaton átlépjük a 30 fokot, általában 26-31 fok között alakul a csúcshőmérséklet. 

/Jáni Diána/

Vasárnap szinte mindenhol derült lesz az ég és erősödik a nappali felmelegedés. Kevés helyen marad 30 fok alatt a hőmérséklet, 29-34 fok közötti maximumokat mérhetünk. Így igazi

meleg, napos strandidő várható,

a déli órákban 11 és 15 óra között különösen fontos a bőrünk fokozott védelme, az UV-sugárzás erős, nagyon erős lesz. Érdemes ebben az időszakban árnyékos vagy klimatizált helyen tartózkodni. Emellett folyamatosan pótoljuk a vizet és ne felejtsünk gyereket, házi kedvencet tűző napon álló, zárt járműben! Az északi, északnyugati megyékben élénk, északnyugaton erős déli szél enyhítheti a kánikulát. A hajnalok még felfrissülést hoznak, általában 10-18 fokig hűl le a levegő, érdemes a kora reggeli, késő esti órákban alaposan átszellőztetni a lakást.

Borítókép: www0tarigranit0hu

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2022.06.17 10:32


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz
Jövő hét végétől térhet vissza a meleg
Hétfőn még nyár, kedden már tél volt az osztrák Alpokban