Balaton-átúszás

Közel 9300 ember vágott neki az 5,2 km-es távnak, a meteorológiai feltételek kedvezőek voltak, de az autópályán torlódások nehezítették a lejutást.

Friss: Idén a legjobb időeredmény 1 óra 8 perc közelében volt. 2008-ban a leggyorsabb úszó 1 óra 4 perc alatt teljesítette ugyanezt a távot.

Friss: Hivatalos adatok szerint összesen 9299 úszó teljesítette a Révfülöp és Balatonboglár között megrendezett 28. Balaton-átúszást.

Friss: Szinte ugyanott történt újabb két baleset, ahol a délelőtt folyamán; így az M7-es autópályán újra torlódásokra kell számítani.

Friss: Vízimentők élesztenek újra egy férfit a Balatonban. A Szigligetnél történt baleset független a Balaton-átúszástól. (MTI)

Friss: Az Útinform ügyeletese szerint ugyan a szokásosnál lassabban lehet haladni az autópályán, azonban mostanra már megszűnt a balesetek miatt kialakult torlódás.

Friss: Lezárult a jelentkezés, az elindulóknak viszont naplementéig bőven van idejük átúszni a tavat.

A múlt héten elhalasztott Balaton-átúszás a mai napon végre valóban megrendezésre került. Reggel 8 órától egészen délután fél 2-ig lehetett nevezni a Révfülöpi Sportpályán, a cél a Balatonboglári Platán-strand.

A Balatonon jelenleg ideális időjárási körülmények várják a magukat megmérettetni kívánókat. Gyenge keleti szél mellett 29-32°C körül ingadozik a levegő hőmérséklete, a napsütést csak egy-két gomolyfelhő szakíthatja meg néhány pillanatra. A tó vize jelenleg 24 °C-os.

Egy dolog azonban sok átúszásra igyekvő ember számítását keresztbe húzhatta: szombat reggel ugyanis több baleset is történt az M7-es Balaton felé vezető oldalán. Délelőtt a fővároshoz közel 10 km hosszú torlódás alakult ki. Az Index cikke.

A versenyt tavaly a helyszínről közvetítettük, akkor 8000 ember teljesítette az 5,2 km-es távot, az indulók több, mint 70%-a férfi volt.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2009.08.01 12:24


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)
Egyre melegebb idő jön hétvégén