Az újév is enyhe időt hoz

Az új esztendő első napjaiban továbbra is enyhe levegő áramlik fölénk, hétvégén akár 12-13 fokot is mérhetünk.

Továbbra sem látszik télies fordulat időjárásunkban, január első napjaiban is folytatódik az ilyenkor megszokottnál enyhébb idő.

A hét hátralévő részében jobbára a felhőké lesz a főszerep, de csütörtökön napközben több helyen, pénteken pedig elsősorban a nyugati megyékben szakadozhat fel akár hosszabb időszakokra is a felhőzet és süthet ki a nap. A hét végéig inkább csak elszórtan alakulhat ki gyenge eső, szitálás, majd szombat éjjel, illetve vasárnap már több helyen előfordulhat csapadék.

Csütörtökön elsősorban a Dunántúlon erősödhet meg több helyen a délies szél, ezt követően pedig szombat délutántól kell egyre többfelé az országban szeles időre felkészülni. 

Hajnalonként párásság, köd többfelé is nehezítheti majd az útrakelők életét, ám a legtöbb helyen fagymentesek lesznek az éjszakák, gyenge fagy inkább csak az átmenetileg derültebb tájakon fordulhat elő. Napközben a legtöbb helyen 5 és 10°C közé melegszik a levegő, szombaton és vasárnap azonban főként a déli, délnyugati tájakon akár 12-13 fokot is mutathatnak a legmelegebb órákban a hőmérők.

Komolyabb lehűlés, télies fordulat a jövő hét első napjaiban sem látszik.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2014.01.01 20:01


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban