Az ősz összes kelléke velünk lesz hétvégén

Szombaton szélre, kevés csapadékra, vasárnap már nyugodtabb időre, de reggel többfelé ködre, keleten, északkeleten gyenge fagyokra kell készülni.

Változatos időt hoznak október utolsó és november első napjai.

Péntek éjjel újabb hidegfront érkezik,

előtte napközben a Dunántúl északnyugati felén és helyenként a középső megyékben fordulhat elő kisebb eső. Keleten ugyanakkor hosszabb időszakoka kisüt a nap. 10 és 16 fok között alakulnak a maximumok, a szél csak néhol lehet élénk.

Fotó: Kiss Csaba /Pécs/

Nem így szombaton, aznap többfelé kísérhetik erős, hajnalban a Dunántúli-középhegységben és a főváros környékén akár viharos lökések az északi-északnyugati szelet. Kezdetben felhős időre készülhetünk elszórtan kisebb esővel, záporokkal, majd délutánra nyugaton, délnyugaton és keleten csökken a felhőzet, kisüt a nap. Középen viszont végig sok maradhat a felhő, kevés csapadék még délután is előfordulhat. Reggel enyhe lesz az idő, 6-12 foknál nem lesz hidegebb. Napközebn 12-19 fok várható, a legmelegebb nyugaton, délnyugaton lesz.

Vasárnapra, Mindenszentek napjára megnyugszik időjárásunk. Reggelre a Dunántúlon és a középső országrészben képződhet többfelé köd, alacsony szintű rétegfelhőzet, de nem lesz hideg, 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

A derült keleti, északkeleti tájakon viszont gyenge fagyra is lehet számítani,

-1, +4 fok közé hűl majd a levegő.

Napközben is keleten lesz naposabb idő, máshol fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, illetve helyenként  a köd és az alacsony szintű rétegfelhőzet is beragadhat. Ezeken a tájakon nem lesz melegebb 9-10 foknál, máshol 11-17 fokra van kilátás.

Éjjel melegfront érkezhet többfelé esővel.

Borítókép: Kelemenné Gladys Viktória

Szerző: Időkép
Megjelent: 2020.10.29 14:33


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Viszlát fagy
Fagyott péntek reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő