Az égbolt élőben

Az Időkép 9. születésnapján apró, ám hangulatos ajándékkal - élő, egyedi égkép-vizualizációkkal kedveskedünk nézőinknek.

Bár az időjárási jellemzők térbeli eloszlását a legjobban felülnézeti térképeken lehet érzékeltetni, ám a megszokott, Magyarországot ábrázoló dimenziós felületek sokkal inkább informatívak, mint aktuális hangulatunkhoz illőek.

Sokszor kevésbé vágyunk rá, hogy az ország másik felén zuhogó esőt, felhőket nézegessük, miközben nálunk ragyogóan süt a Nap és fordítva - szívesebben találkoznánk helyi időjárásunk vizualizációjával valmilyen számunkra kedves, jól ismert, jellegzetes tájképbe foglalva.


Éppen ezt teszi lehetővé új tartalmi elemünk, a hangulatos, élő égkép, melyet mostantól főoldalunkon is megtalálhatnak érdeklődő látogatóink. Az aktuális égkép és annak jellemzői (egyelőre) a legközelebbi megyeszkéhely valamely jellegzetes látképére vetítve jelenik meg mozgó, színes animációként (ez alól csak a derült égkép jelent kivételt) - később természetesen a helyszínek bővülhetnek majd.

Ezentúl tehát a főoldalon láthatjuk a hozzánk legközelebb található megyeszékhelyt ábrázoló fotót, mindezt annak függvényében, hogy melyik helyszínre van beállítva az előrejelzési funkciónk!

A hátterek és előterek a napszaknak és évszaknak megfelelően is változhatnak; így más és más jelenik meg éjjel és nappal, télen, nyáron, ősszel és tavasszal. A vizualizáció beállított tartózkodási helyünk megyeszékhelyéhez tartozó képet választja ki; ahol az uralkodó égkép mindig a nézőhöz legközelebbi észlelés projekciója, míg a hőmérsékleti adatok már magához a megyeszékhelyhez tartoznak.

Reméljük, sokaknak tetszik új, hangulatos vizualizációnk és örömet okoz majd, hogy helyi jellemzőket egy ismerős, kedves városképbe foglalva nézegethetjük.

Köszönjük! 

2012.01.30./Időkép.hu

Szerző: Időkép
Megjelent: 2013.01.30 22:36


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

20 éves az Időkép
Mik történtek még 2004-ben, amikor az Időkép elindult?
Bemutatták a harmadik generációs meteorológiai műhold képeit