Augusztus 20. időjárása

Úgy tűnik, szombaton egy száraz hidegfront érint bennünket: szeles időre számíthatunk.

Augusztus huszadikáról sok minden jut eszünkbe: I. István király temetésének és szentté avatásának évfordulója, a Debreceni Virágkarnevál, a számos városban megrendezett ünnepi tüzijáték - no és persze az örök kérdés: vajon ebben az évben megzavarhatják-e a rendezvényeket a viharok, erős lesz-e a szél?

Kíváncsiak vagyunk Észlelőink, Olvasóink mit gondolnak, ezért erre a napra ezúttal is Előrejelzési versenyt hirdettünk: a feladat idén is a szombat este, azaz 2011. augusztus 20-án 9 órakor (19 UTC-kor) Budapesten uralkodó időjárás minél pontosabb megbecslése. Várjuk tippjeiket!

A jelenlegi előrejelzések, modellfutások szerint úgy tűnik, hogy idén augusztus 20-án egy gyenge, száraz hidegfront érinti majd hazánkat, észak-északnyugat felől kissé hűvösebb légtömegek áramlanak majd hazánk fölé, így vasárnapra várhatóan a csúcshőmérsékletek is néhány fokkal visszaesnek.

Szombaton ugyanakkor a front nem hoz számottevő csapadékot, extrém viharokat, záporok-zivatarok kialakulására főleg a nyugati országrészben, esetleg északkeleten van esély, másutt többnyire száraz időre készülhetünk.

A szél viszont északnyugatira fordul nemzeti ünnepünkön, élénk, a középső területeken és a Kisalföldön erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérsékletek 26 és 31°C körül alakulnak.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2011.08.17 15:22


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Se nagy hó, se viharos szél nem jön március 15-én
Kánikula és napsütés várható augusztus 20-án
Március 15.: fehér ruhát öltött a Kékes