Átmenetileg szárazabb napok jönnek

A szerdai esősebb idő után átmenetileg szárazabb napok jönnek, főként pénteken több napsütéssel.

Szerdán még maradt a csapadékra hajló idő, főként a a déli, majd délután, este a délkeleti, keleti országrészben fordult első többfelé eső.

Eltehetjük az esernyőket

Jambor fotója, köszönjük!

Csütörtök reggelre a csapadékot okozó légörvény északkelet felé távolodik, a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, csupán eleinte keleten lehet még néhol gyenge eső. Napközben rövid napos időszakok mellett még gyakran lesz erősen felhős az ég, a legtöbb napsütés délnyugaton várható. Csak néhol alakulhat ki jelentéktelen eső. A szél keletire, délkeletire fordul és mérséklődik. Hajnalban a derültebb délnyugati tájakon előfordulhat helyenként gyenge fagy, napközben 10-15 fokra készülhetünk.

Ismét feltámad a szél

Pénteken egy tőlünk délnyugatra örvénylő ciklon előoldalára kerül hazánk, főként a középső és nyugati megyékben többfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödik a keleti, délkeleti szél. Változóan felhős-napos, alapvetően száraz időre számíthatunk. Hajnalban ezúttal északkeleten lehet gyenge fagy, napközben pedig 11-17 fok a legvalószínűbb.

Szombaton pár fokkal tovább melegszik az idő, de elszórtan záporok is kialakulhatnak, sőt késő délután, este nyugaton, délnyugaton az ég is megdörrenhet.

Borítókép: Ivanmari

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2016.10.11 18:14


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Alapos útmosás, jégeső kíséri a zivatarokat
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz holnap
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban