Átmeneti szünetet tart a szél

Jelentős csapadéktól, nagy széltől holnap, holnapután nem kell tartanunk, péntek délután délnyugaton 12-13 fok is lehet.

A szeles, frontokkal tarkított időszak után pár napra megnyugszik időjárásunk. Bár csütörtök reggel még többfelé előfordulhatnak élénk, néhol erős északnyugati széllökések,

napközben fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.

Délután már a nyugati-délnyugati áramlás lesz a jellemző, de csak néhol fordulhatnak elő élénk széllökések, a legtöbb helyen mérséklődik, legyengül a szél. Reggel az ország nagy része fölött többnyire gyengén felhős lesz az ég, keleten, északkeleten lehet helyenként több felhő az égen, itt néhol egy-egy hózápor is előfordulhat. Napközben nyugat felől többfelé megnövekszik a felhőzet, a legtöbb napsütés keleten várható. Nyugaton néhol átmenetileg gyenge eső előfordulhat. Hajnalra -7 és +1 fok közé hűl le a levegő, majd kora délután 2-8 fokot mérhetünk.

Fotó: Pipalacy /Baktalórántháza/

Pénteken a Dunántúl nagy részén és délen lehetnek hosszabb napos időszakok, máshol több felhőre számíthatunk. Északon, északkeleten kevés vegyes halmazállapotú csapadék is hullhat, északnyugaton pedig átmenetileg kisebb eső is kialakulhat, de jelentős csapadék sehol sem várható. Csak helyenként élénkülhet meg a déli-dényugati szél, sokfelé mérsékelt marad a légmozgás. Az Északi-középhegységben és északkeleten 0 és +5, máshol 6 és 13 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet,

12-13 fokot délnyugaton mérhetünk.

Szombaton egy újabb hidegfront érkezik, melynek hatására ismét erőssé, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél, de kiadós csapadékot ez a front sem hoz.

Borítókép: Lica /Taksony/

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2022.02.02 12:27


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viszlát fagy
Egyre melegebb idő jön hétvégén
Teljes egészében lezárták a Rám-szakadékot