Átmeneti lehűlés

A hétvégére átmenetileg lehűl a levegő, jövő héten azonban ismét melegedés kezdődik.

A hétvégén még sok felhő lesz felettünk,

visszaesik a hőmérséklet

és marad a szeles idő. Vasárnap csökken a csapadékhajlam, napközben elszórtan, a nap vége felé már egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Szeles marad az idő, a Dunántúl északi felén erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet. A hőmérséklet az elmúlt kora nyárias napokhoz képest jelentősen lecsökken, Vasárnap 13 és 19 fok között alakulnak a maximumok, délután nyugat felől már szakadozottabbá válhat a felhőzet.

Hétfőn a Dunántúlon már napos időre ébredhetünk, majd napközben a változóan felhős időben néhol keleten is szakadozottabbá válhat a felhőzet, csapadék szórványosan még keleten alakulhat ki. A légmozgás helyenként élénkül fel átmenetileg, a hőmérséklet pedig 20 fok közelében alakul. 

Kedden egyre több napsütés ígérkezik, az átmenetileg megnövekvő felhőzetből néhol alakulhat ki egy-egy zápor. Szerdán hosszabb-rövidebb napos időszakok váltják egymást és a szeles időben már

20-25 fokig melegszik a levegő.

Napközben elszórtan alakulhat ki csapadék, a késő délutáni óráktól azonban egy érkező hidegfront hatására észak felől egyre nagyobb területen várható zápor, zivatar kialakulása, így csütörtökön átmenetileg ismét visszaesik a hőmérséklet, az április bebizonyítja szeszélyességét.

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2016.04.08 17:19


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Zivatarok robbantak ki szombaton, miközben keleten meglett a 30 fok
Viharokkal érkezik a keddi hidegfront