Átmeneti felfrissülés

Hétfőn akár a 40 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet, majd kedden jön a hidegfront. Péntekre újra hőség lehet.

Hétfőn dél, délnyugat felől továbbra is afrikai eredetű, egyre melegebb légtömegek érkeznek térségünkbe, így tovább fokozódik a forróság: a perzselő napsütésben helyenként elérheti, sőt meg is haladhatja a 40 fokot a hőmérséklet a délutáni órákban.

Napközben egyre többfelé megélénkül, délutántól a Dunántúlon meg is erősödik a déli, délnyugati szél jelezvén a közelgő változást. A felfrissülést hozó hidegfront előreláthatólag az esti órákban éri el északnyugati határainkat. Útjában egyre többfelé északnyugatira fordul és megerősödik, sőt a Dunántúlon többfelé viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél, mellyel keddre mintegy 10 fokkal hűvösebb levegő árasztja el hazánkat, így végre fellélegezhetünk.

A front mentén keddre virradóra elszórtan, majd napközben főként a keleti, északkeleti tájakon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Elsősorban északkeleten heves zivatarok is lehetnek felhőszakadás, jégeső kíséretében. A legmagasabb nappali hőmérséklet a hétfőinél már jóval kellemesebben, általában 26 és 31°C között alakul a délutáni órákban.

Szerdától a front mögött újra anticiklon épül ki térségünkben, a délire, délnyugatira forduló áramlással ismét egyre melegebb levegő érkezik majd térségünkbe, így a hét második felében nagy valószínűséggel újabb hőhullám köszönt be.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2013.07.28 8:15


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Egész Közép-Európában nálunk van a legmelegebb
Állati melegen indult a hét