Athént is elérte a bozóttűz

Történelmi hőség és futótüzek lobbantak be Görögországban az elmúlt napokban. A fővárosból is evakuálni kellett a lakók egy részét.

Már több mint 100 helyen csaptak fel a lángok szerte Görögországban a rendkívüli hőség és a mellé társuló viharos szél miatt.

A lángok Athén északi agglomerációját is elérték. Több ezer embernek kellett elhagynia lakhelyét a tűz miatt. A város polgármestere a közelben lakókat is megkérte, amennyiben lehetőségük van, költözzenek vidékre erre a nehéz időszakra, aki mégis maradni kényszerül, viseljen maszkot a füst és hamu ellen!

Az Athéntól keletre fekvő Évia szigetéről szintén evakuálni kellett a lakosságot, itt már több napja próbálják eloltani a tüzet. Athénban a tűzoltók dolga az is, hogy a sűrűn lakott térségeket, és a történelmi helyszíneket se érhessék el a lángok. Ennek érdekében egy fővárosi autópályát is le kellett zárni. A bozóttüzek károsultjainak több szálloda is ingyen felajánlotta szolgáltatásait. A szomszédos országok tűzoltó egységei és az Európai Unió is beszállt a katasztrófa megfékezésébe.

Tűzveszély-előrejelzés térkép
Forrás: www.civilprotection.gr

Videó és borítókép: Youtube/Kashyap's Law Academy

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2021.08.06 17:08


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Már sehol sincs érvényben tűzgyújtási tilalom
Egyre többfelé szűnik meg a tűzgyújtási tilalom
Műholdról látszik a csöngei erdőtűz