Áramkimaradás a lerakódott zúzmarától, jégtől

Vezetékszakadást, áramkimaradást okoz több megyében a lerakódott jég és zúzmara.

Szombaton több békési megyében okozott áramkimaradást a zúzmarás, jeges időjárás, amelynek súlyát nem bírják a vezetékek vagy a környeztükben lévő fák, és a hálózatra dőlve szakadást okoznak. Korábbi cikkünkben látványos képekkel mutattuk be, hogy a zúzmara milyen vastagon képes lerakódni.

A lerakódó jég és zúzmara súlyát nem bírják a vezetékek

Több településen elment az áram, boltok zártak be és az internet sem üzemelt.

"Különösen Békés megyében és Bács-Kiskun megyében Kecskemét, illetve Kiskunfélegyháza környékén több helyszínen okoz újabb vezetékszakadást a hálózatra fagyott jég. A közép- és nagyfeszültségű hálózaton is előfordulnak rövidebb-hosszabb idejű áramkimaradást okozó hibák, de napok óta megerősített létszámmal dolgoznak ezek elhárításán. A szerelők munkáját nehezíti, hogy a vezetékre fagyott dér és zúzmara napközben sem olvad el, így a jégréteg vastagodásával fokozódik a vezetékszakadás kockázata. Szerda óta 198 középfeszültségen keletkezett üzemzavar elhárításán kellett dolgozni munkatársainknak." - írja az NKM Áramhálózati Kft.

A rendőrség több Bács-Kiskun megyei településen, Csólyospáloson, Fülöpjakabon, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Tiszaalpáron folyamatos rendőri jelenléttel biztosítja a közrendet és közbiztonságot az áramszolgáltatás visszaállításáig. /police.hu/

A következő napokban enyhébb időre van kilátás, így várhatóan csökken a meghibásodások száma.

Forrás: NKM Áramhálózati Kft., police.hu

Borítókép: Bollók Magdolna

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2020.01.19 17:32


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Alapos útmosás, jégeső kísérte a zivatarokat
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Hó és jég, reggel dér fehérített