Áprilisi változékonyság

A hét eleje szeles lesz, szerdán a napsütésé lesz a főszerep, csütörtöktől visszatérnek a záporok, zivatarok.

A borongós hétvége után folytatódik a változékony, áprilishoz méltó időjárás. Hétfőn a szélé lesz a főszerep: a Dunántúlon akár viharos, 60-70 km/h-s széllökések is előfordulhatnak. Kedden eleinte még sok lesz a felhő felettünk, ám a csapadék délelőtt fokozatosan megszűnik, északnyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet. Szeles, az átlagoshoz képest kissé hűvös napunk lesz: nyugaton néhol mindössze 10°C körül alakulnak majd a csúcshőmérsékletek.

Szerdán szárazabb, naposabb, valamivel már melegebb időre van kilátás, 14 és 18°C körüli maximumokkal, de hajnalban néhol ismét számíthatunk gyenge fagyra, érdemes lesz odafigyelni gyümölcsöseink, növényeink védelmére. 

Csütörtöktől délnyugat felől egy ciklon előoldalán enyhe, nagyobb nedvességtartalmú levegő áramlik a térség fölé, így többfelé számíthatunk kisebb esőre, a magasra feltörő gomolyfelhőkből pedig záporok, zivatarok is kialakulhatnak - a hétvégére is ez lesz a jellemző, szombaton és vasárnap újra 20°C közelébe szökhetnek a maximumok.  

A szeles, csapadékos időnek köszönhetően országszerte tiszta a levegő, a frontérzékenyeknek azonban nem lesznek könnyű napjaik, eleinte hideg-, majd melegfronti hatás terhelheti szervezetüket.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2012.04.16 9:18


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viharosra fordul az idő
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
Hidegfront szakítja meg a melegedést