A vörös kód miatt vizet oszt a MÁV és a Volán

A hőségriasztás ideje alatt a nagyobb állomásokon díjmenetesen kapnak vizet a várakozók.

Mától csütörtök éjfélig harmadfokú, azaz a legmagasabb szintű hőségrisztást rendelte el az országos tisztifőorvos. Ebben az időszakban a legfontosabb a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, kerülve az alkoholos, cukros, koffeines italokat. 10 és 17 óra között a budapesti fejpályaudvarokon (Nyugati, Keleti, Déli pályaudvar), valamint a nagyobb vidéki állomásokon: Miskolcon, Debrecenben, Nyíregyházán, Békéscsabán, Szegeden, Kecskeméten, Szolnokon, Győrben, Pécsett, Nagykanizsán, Siófokon, Fonyódon, Tapolcán, Veszprémben, Zalaegerszegen és Celldömölkön

díjmentesen biztosít vizet a vonatra várakozóknak

a MÁV. A Volán 12 és 14 óra között a nagyobb forgalmú megyeszékhelyeken: Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen oszt ásványvizet. 

A "vörös kód" figyelemfelhívás a társadalomnak, ezen felül figyelemfelhívás a teljes szociális ellátórendszernek, a nappali ellátóknak és a szociális munkát végzőknek. Továbbá kötelező valamennyi szociális intézménynek a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása.

Forrás: MTI

Borítókép: kmo

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2022.06.27 14:26


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Utcahosszal született új melegrekord: Kiszomboron 31,4 fokot mértek
31,2 fok az új napi melegrekord április 14-én
Az év második hőségnapja is melegrekordot hozott