A Légimentők segítették a bajba jutottakat - képekkel

Amint a szél csillapodott, azonnal felszálltak a forgószárnyú angyalok, a Légimentő Szolgálat helikopterei.

Az Időképpel közeli partnerviszonyt ápoló Magyar Légimentő Nonprofit Kft. jóvoltából exkluzív képanyaggal ajándékozhatjuk meg érdeklődő nézőinket.

A felvételek mintegy 500 méteres magasságból készültek, amint a pilóták igyekeztek eljuttatni az életmentő gyógyszereket, illetve megukat a mentőorvosokat a hó és jég fogságában ragadt autósokhoz.

A légifotókon kiválóan látszanak az M1-es autópályán kígyózó, végtelen autósorok, melyeket félig betemetett a viharos széllel érkező, helyenként 2-3 méter magas falakat eredményező hó. Szintén éppoly részletgazdagon kivehetőek a Rendőrség, a Terrorelhárítsi Központ és a Honvédség járművei - villogó autók, csapatszállító és páncélozott járművek, lánctalpasok és társaik.

A képek kattintással nagyíthatóak!

 

A TEK is megérkezett (lent)

Köszönjük a Magyar Légimentők áldozatos munkáját, akik nem csak az ehhez hasonló katasztrófa-helyzetekben, hanem nap mint nap repülnek az ország felett, sok-sok olyan ember életét mentve meg ezzel, akikhez nem érkezhetne időben földi segítség.

Ha az égre felnézve egy sárga színű helikoptert látunk, biztosak lehetünk benne - valaki, valahol azonnali segítségre szorul. A Légimentők pedig éppen ezt nyújtják. Köszönjük!

Szerző: Időkép
Megjelent: 2013.03.16 0:33


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

4-5 centi friss hó borította a Kékest
Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben
Kifehéredett a Kékes az est leple alatt