A középső és keleti tájakat ostromolták kedden a zivatarok

Felhőszakadással, szélviharral érkeztek a délután zivatarai az ország több pontjára. Néhol a 30 millimétert is meghaladta a csapadékösszeg.

Főként a Duna-Tisza közén és keleten tomboltak a zivatarok a keddi nap folyamán, de Baranya megyében is zengett az ég a délutáni órákban. A fővárost este kebelezte be egy zivatarcella, özönvízként zúdult az eső Budapest északi kerületeire. A frissítőleg ható viharok nyomán több mint 10 fokot esett vissza a hőmérséklet. A legtöbb csapadék estig Makón és Kecskeméten gyűlt össze, egyaránt 30 milliméter jutott a két városra.

A következő felvételek az utóbb említett két településről érkeztek:

Wadkutya fotója Makóról

Zsanika1996 fotója Makóról

Viktoja fotója Kecskemétről

Bár az északkeleti megyékben nem gyűlt össze nagy mennyiségű csapadék, észlelőink jégesőről számoltak be. A magasra törő zivatarok káprázatos látványt nyújtottak:

Harminc3 fotója Nyírbátorból

Este 8 óra körül a fővárosban robbant be a légkör. A vihar éppen naplemente előtt érte el Budapestet, félelmetes esőfüggönnyel érkezett, és vöröslő égboltot hagyott maga után:

Igondi fotója Budapestről

W0lf fotója a XV. kerületből

Szabonanni fotója Újpestről

Preli fotója Újpestről

Kamera üzemeltető: Síelők.hu

Kamera üzemeltető: Dél-Pest Megyei Vízközmű

Először a pesti oldalon szakadt le az ég, majd a vihar pár perc alatt kinőtte magát, és Budára is lecsapott. Alig fél óra alatt Óbudán több mint 20 mm, a Hármashatárhegyen közel 40 mm csapadék esett.

Kamera üzemeltető: Hotel Victoria

Jimmy87 fotója

A Duna-Tisza közén észak felé haladt egy nagyobb zivatarcsoport. Rövid idő alatt 30-32 fokról 19-20 fokra esett vissza a hőmérséklet. A naplemente ezeken a tájakon, illetve Szolnokon is páratlannak bizonyult:

Kamera üzemeltető: Tóth Ervin

Borítókép: Norlin (Üröm)

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2019.06.18 21:16


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Narancssárgára változott az ég kedden Görögország felett
Hidegfront szakítja meg a melegedést