Zivatarok voltak nyugaton

A nyugati területeken és a Balaton térségében is zivatarok alakították a délután időjárását.

Lassan elhalnak a zivatarok (vasárnap 19:20) A Keszthely környékén dél felé vonuló cella lassan megnyugszik, már nem villámlik és talán teljesen fel is oszlik hamarosan.

Egy nappali lecsapó, és a második hullám érkezése (vasárnap 18:19) - Eyes és Természetfotós fantázianevű észlelőink friss felvételei, köszönjük!

Kicsit csendesült az ég (vasárnap 18:05) - Már leginkább csak Keszthely és Szentgotthárd környékén villámlik, de este kipattanhatnak még a Dunántúlon zivatarok. Egy gyönyörű fotó Lévai Pétertől, köszönjük! (lent)

Szombathelyen hatalmas felhőszakadás volt (vasárnap 17:14) - De az Alpokalja nagy részén sem maradtak a földek szárazon.

Balra - Sisak fantázianevű felhasználónk fotója Vas megye székhelyéről, köszönjük!

Eközben április elejére szinte az egész ország virágba borult, az esőcseppek gyönyörű látványt nyújtanak a szirmokon 

 

(Lejjebb - Biohazard fantázianevű észlelőn felvételei, köszönjük!)

Zalaegerszeg és a Balaton célkeresztben (vasárnap 16:39): Elérték a zivatarok Zalaegerszeget, valamint a Balatonnál is több helyen villámlik. A következő órákban dél felé mozognak a cellák, Nagykanizsát is elérhetik a viharfelhők a kora esi órákban.

Nyugaton egyre többfelé van zivatar, ugyanakkor Veszprém térségében is kialakult egy cella, mely közben elérte a Balatont is. Északnyugat felől dél-délkelet felé haladnak a viharfelhők, a következő órákban Zala és Somogy megyét is elérhetik a cellák. A zivatarral érintett területeken 7-9 fokkal visszaesett a hőmérséklet.

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2014.04.06 13:18


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hidegfront szakítja meg a melegedést
Tuba Budapest felett, gyönyörű szivárványok és látványos virgák az országban
Apró jégszemek sokasága potyogott az égből