A keddi zivatarok - HD videóval

A nagyfelbontású felvételen gyönyörűen kirajzolódnak a vonalba rendeződött zivatarok és az örvénylő szupercella egyaránt.

Kedden egy hullámzó frontrendszer vonult végig Magyarországon, mely hatására többfelé alakultak ki intenzív záporok, heves zivatarok.

Percről percre közvetítésünket itt olvashatják vissza >>

Az érkező hidegfront magasra törő zivatarfelhőiből intenzív csapadékú cellák egész sora alakult ki, amelyek több hullámban vonultak végig délután a Dunántúlon (később, éjjel az Alföldön és az Északi-középhegységben egyaránt). A Bakony-Tatabánya vonal mentén előbb egy zivatarlánc alakult ki, később a Dunántúlon pedig vonalba reneződött zivatarok hada vonult végig. Többfelé jelentettek jégesőt, felhőszakadást, intenzív villámtevékenységet.

Az országban markáns hőmérsékleti különbséget eredményezett a front áthelyeződése, a csapadékos északnyugati és a napsütéses délkeleti részek között bő 15 fokos eltérést tapasztalhattunk.

 

Felhívjuk nézőink figyelmét a például arra az intenzív villámtevékenységgel vonuló szupercellára, amely délután 4-5 óra körül a Duna vonalában jól láthatóan erőteljes forgó mozgást végzett- legalábbis a magas szintű csapadékkiválási reflektivitás időbeli változása erre enged következtetni.

A legjobb minőséghez 360 helyett 720, ill. 1080p megjelenítési módot érdemes választani!

Keddi élő közvetítésünket, illetve Percről percre rovatunkat közel 300 000 egyedi nézőnk kísérte figyelemmel, szerkesztőségünkbe több száz gyönyörű kép érkezett, amelyek közül a legszebbeket természetesen azonnal közzé is tettük.

Köszönjük észlelőink fotóit, nézőink kitüntető figyelmét, és várjuk a véleményeket!

Az Időkép Csapata

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2010.08.05 6:17


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Rekordmeleg az óceánok vízfelszíne
Hidegfront szakítja meg a melegedést
20-25 fokkal lett hidegebb