A hűvösebb, záporos kezdetet egyre melegebb napok követhetik a Szigeten

A Sziget Fesztiválon kezdetben eső, zápor bekavarhat, de péntektől zavartalan és egyre melegebb időben bulizhatnak a fesztiválozók.

Augusztus 10-én veszi kezdetét hivatalosan a Sziget Fesztivál, de már a korábbi napok időjárása is fontos lehet, ugyanis a legbulisabb szigetlakók már hamarabb felállíthatják sátraikat.

Szerdán sok felhő lesz a főváros felett, és a délutáni, az esti és az éjszakai órákban is

időnként kialakulhat átmeneti jelleggel eső, zápor,

néha akár az ég is megdörrenhet. Napközben élénk lehet a délnyugati szél. Hajnalban csak kevéssel alakulhat 10 fok felett a legalacsonyabb hőmérséklet, majd napközben 25 fok köré melegedhet a levegő.

Kezdetben kialakulhat zápor a fesztivál térségében | Fotó: Horváth Zsolt

Csütörtökön reggel és napközben is kialakulhat még időnként zápor,

kezdetben egy-egy zivatar sem kizárt. Viszont napközben egyre kevesebb felhő lehet az égen, és délután már sok napsütésre van kilátás az időnként megjelenő gomolyfelhők mellett. Éjszakára már szinte teljesen kiderülhet az ég. Napközben az északnyugati szelet élénk lökések kísérhetik. Ismét friss lesz a hajnal, a minimum-hőmérséklet 15 fok körül alakulhat, majd délutánra 22-24 fok köré melegedhet a levegő.

Egyre melegebb időben bulizhatnak a fesztiválozók | Fotó: Illusztráció

Viszont péntektől sok-sok napsütésre van kilátás

az augusztus 16-a reggeléig tartó fesztiválon, csak időnként jelenhetnek meg felhők a fesztiválozók feje felett, de ezekből említésre méltó csapadék nem valószínű. Az éjszakai órákban is általában derült, vagy legfeljebb gyengén felhős lehet az ég. Pénteken még időnként élénk lehet az északnyugati szél, majd szombaton és vasárnap gyenge, mérsékelt maradhat a légmozgás. Hétfőn és kedden napközben a délies szelet kísérhetik élénk lökések. Péntek, szombat és vasárnap hajnalban meglehetősen hűvös lesz, 15 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Ugyanakkor napról napra melegebb lesz, pénteken 25-27, szombaton 26-28, vasárnap pedig már 30 fok köré melegedhet napközben a levegő. A jövő hét első napjain még melegebb lehet, 30 fok felett alakulhatnak a délutáni maximumok, és a hajnalok is egyre enyhébbek lehetnek, csak kevéssel csökkenhet 20 fok alá a hőmérséklet az éjszaka második felében.

Hozzászólna? Várjuk Viber csoportunkban!

Borítókép: Illusztráció


Voltál már valaha fesztiválon?

◎ Igen

◎ Nem

◎ Nem, de a Szigetre most kimegyek

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2023.08.08 15:05


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

27-28 fok is lehet délen péntek délután
Nem lesz zavartalan az idei fesztiválszezon kezdete Sopronban
Gyönyörű májusi idővel indul a hét, az esőre még várni kell