A hidegfront sem vet véget a szeptemberi nyárnak

Tovább tart a nyári idő, bár egy hidegfront is áthalad felettünk kedden.

Az idei szeptember többségében nyári időt hozott, és nem lesz ez másként hétfőn sem. A hét első napján több órára mindenhol kisüt a nap, viszont egy-egy zápor, esetleg zivatar északkeleten és néhol északon előfordulhat. A déli-délkeleti szelet többfelé élénk, északnyugaton erős lökések kísérik majd. A hajnal azért már helyenként az őszre fog emlékeztetni, ugyanis párás, ködös tájakkal is találkozhatunk napkelte környékén, majd délutánra 26 és 32 fok közé melegszik a levegő.

Távoli zápor a naplementében Szigetszentmárton mellett | Fotó: Géczi Roland

Keddre megérkezik egy hidegfront,

melynek hatására több tájegységünkön is kialakulhatnak átmeneti jelleggel záporok, zivatarok. Viszont napos időszakokra is számíthatunk többfelé az országban. A nyugatira, északnyugatira forduló szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. Azonban ez a hidegfront nem hoz jelentős lehűlést, ezen a napon a legmelegebb órákban 25 és 32 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, természetesen a front előtt mérhetjük a legmagasabb értékeket. A hajnal is pár fokkal melegebb lesz, mint hétfőn.

Szerdán már szakadozottabb lesz a felhőzet, de a napsütést időnként még felhők megzavarhatják, viszont csak elszórtan keleten és északkeleten alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Általában gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Délután 24-29 fok valószínű.

Szeptemberi nyár Kőszegen | Fotó: Lőrincz Edit

Csütörtökön sok napsütésre van kilátás, számottevő csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, erős lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. Napközben 25 és 30 fok közé melegedhet a levegő. Pénteken már sokfelé mérhetünk újra 30 fok körüli csúcsértékeket.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt.

Hozzászólna? Várjuk Viber csoportunkban!

Borítókép: Horváth Zsolt (Gyöngyösoroszi)


Élvezed a szeptemberi nyarat?

◎ Igen, még tartson sokáig

◎ Nem, már jöhetne az igazi ősz

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2023.09.17 9:49


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Milyen időjárás közepette szurkolhatunk a fociválogatottunk idei első Eb-meccsén?
Június közepe van, mégis 5 fokig hűlt a levegő reggel
Idén vasárnap kel legkorábban a Nap