A héten sem lesz igazi tél

A következő napokban tovább folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, a szánkók tovább pihenhetnek.

A következő napok időjárása sem fog emlékeztetni minket arra, hogy január közepe van. Az éjszakai, reggeli órákban ugyan gyenge fagyok többfelé előfordulnak majd, de szerdán enyhébb időre ébredhetünk, ugyanis ekkor inkább csak északon, északkeleten csökkenhet fagypont alá a hőmérséklet. Napközben általában az északi tájakon mérhetjük majd az alacsonyabb hőmérsékleteket, 3-6°C közé melegszik majd ott a levegő, ezzel szemben a déli, délnyugati tájakon enyhébb idő lesz, kedden és pénteken pedig 10 fok körüli, helyenként ezt meghaladó értékekre van kilátás ezeken a tájainkon.

Kedden a hajnali órákban nyugaton és délen találkozhatunk pára- és ködfoltokkal, de nem ez lesz a jellemző az országban. Napközben erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé beborul az ég, naposabb időszakok inkább csak az Alföldön fordulhatnak elő. A hajnali, reggeli órákban északon gyenge eső, esetleg egyes körzetekben gyenge ónos eső is előfordulhat. A késő délutáni óráktól nyugaton, északnyugaton fordulhat elő kisebb eső. Szerdán már többfelé számíthatunk csapadékra, a Dunántúlon várható a valamivel nagyobb mennyiség. Főként esőre van kilátás, de napközben az Alpokalján, majd az Északi-középhegységben helyenként kisebb havas eső is előfordulhat. Csütörtökön és pénteken már ismét szárazabb időre számíthatunk, legfeljebb északon lehet elszórtan jelentéktelen eső, viszont egyre-inkább a napsütés kerülhet előtérben a hét utolsó két munkanapján, ugyanakkor a reggeli órákra többfelé képződhet pára, illetve köd.

Kedden nyugaton, északnyugaton és helyenként délkeleten élénkülhet meg a déli, délkeleti szél, majd szerdán a Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet kísérhetik élénk lökések. Csütörtökön és pénteken ismét a Dunántúlon lehet helyenként élénk, esetleg erős a délies légmozgás.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2014.01.13 13:02


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban