8 évesek lettünk

Mától még több gyertyát kell elfújnunk a képzeletbeli tortán, mint tavaly ilyenkor. Köszönetnyilvánítás és újdonságok születésnapunkon.

2004 óta pont ennyi év telt el, ami hosszú időnek tűnik, mégis, néha úgy érezzük - pillanatok alatt tovatűnik. Aki velünk együtt született, mára már iskolás, tud írni-olvasni, és talán érdekli őt tágabb környezete is.

8 évesen talán már a legfiatalabb észlelőink között köszönthetjük őket; vagyis azokat, akik velünk egyidőben látták meg a napvilágot.

És várjuk is - az Időképen nincs korhatár. Lehet valaki nyolc,vagy éppen 80 éves, az időjárás sokszinűsége magával ragadhat bárkit. És ha valaki mindezt szívesen megosztaná a külvilággal, oldalunkon megteheti.

Sokan vagyunk ezzel így - észlelőként már 40 ezernél is többen. Közülünk több, mint 430-an automatájukkal is éjjel-nappal, a hét minden napján, 24 órában közvetítünk a térképekre hőmérséklet, szél, légnyomás, csapadék- és páratartalom adatokat. Több, mint 33 ezer érdekes, szép vagy éppen különleges fotót töltöttünk fel a Képtárba, és negyedmillióan követjük a környezettel, időjárással kapcsolatos híreket a legismertebb közösségi oldalakon. Nyolc év alatt több, mint 3 millió észlelést osztottunk meg a nagyvilággal.

Az Időkép több, mint a radarok, villám-érzékelő szenzorok és a nyers, mért adatok sokasága. Több, mint egy kamera-gyűjtemény, vagy éppen néhány előrejelzési grafikon. Mégis, mindez nem sokat érne észlelőink, közvetítőink folytonos lelkesedése, valamint rendszeres olvasóink - az időjárás iránt érdeklődők aktív közössége nélkül.

Szerkesztőségünk és az Időkép teljes stábja nevében, 8 éves születésnapunkon:

Köszönjük.

Szerző: Időkép
Megjelent: 2012.01.23 22:35


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

20 éves az Időkép
Mik történtek még 2004-ben, amikor az Időkép elindult?
Észlelőink már tesztelhetik az új Időképet