6 éves az Időkép

Január 22-én kisiskolás korba lépett oldalunk. Köszöntő, vissza- és előretekintés.

Újabb sikeres évet tudhat maga mögött az Időkép, melyet java részben több ezres észlelői és több százezres olvasói táborának köszönhet. Az elmúlt egy évben továbbra is Magyarország leglátogatottabb időjárási oldala maradtunk, ennek ellenére továbbra is teljes alkotói szabadsággal vágunk neki 2010-nek. De mi is jött ki a gyárkapun tavaly?

Elkészült az első videós tartalmunk, az Animált Felhőkép. A fejlesztés kezdetben sok kritikát váltott ki, ám amióta a műholdképeken megfigyelt felhőmozgások alapján készül az animáció, számos látogatónk állította be közvetlenül kezdőlapjának.

Hosszas tervezgetés után megújult az oldal címadó térképe is. Hosszú hónapokig készültek az ikonok, a fejlesztés hajrájában pedig további, esetenként rendkívül értékes információt szállító jelenidők is felvételre kerültek, így a hófúvás, vagy a hózivatar.

Több százan jelezték már korábban igényüket arra, hogy számítógépüktől távol is értesítve legyenek egy-egy közeledő viharról. Mivel a technika nem volt akadály, ezért augusztus 20-án elstartolt SMS viharriasztásunk is, mely azóta ónos eső, havazás, fagy- és szélriasztással is kiegészült.

Elindultak a HD és 3D térképek 5 helyett 7 napos lett az előrejelzés, elérhetőek lettek a NASA Terra/Modis műholdképei, megújult az UV térkép.

Külön köszönet mindannyiunk nevében minden észlelőnek, automatát üzemeltetőnek, képet, információt hozzánk eljuttató személynek, akik ezzel, hasznos információkkal láttak el bennünket!

Percről percre rovatunkba sok nyári zivataros napon másodpercenként érkeztek képek, bejegyzések, 2009-ben minden korábbi rekord megdőlt, volt amikor egy nap közel 250.000 ember látogatott el hozzánk, nem kis terhelést generálva, amit szervereink nem minden esetben tudtak sajnos kiszolgálni. Élő viharvadász bejelentkezéseinket is igen sokan követték idén, szintén rekord számú néző, egy pillanatban volt, hogy közel 10.000 ember nézte a tudósítást. Adácson tornádó, délnyugat Magyarországon végig vonuló félelmetes szupercella, pusztító- és multi cellás zivatarok, szupercellák, ez mind 2009-ben. 

A jövő talán fontosabb, mint a múlt, így továbbra is igen innovatívak szeretnénk maradni, 2010-ben igen nagyszámú, komoly fejlesztésre lehet számítani.

Bízunk abban, hogy az észlelői aktivitás, a sok fejlesztés, a technikai lehetőségek gyors fejlődése, mind-mind hozzájárulnak majd ahhoz, hogy az Időkép.hu oldal továbbra is ennyire dinamikusan tudjon fejlődni, a hozzánk látogatók pedig idén is, friss információkkal, színvonalas tartalommal, megbízható előrejelzésekkel találkozhatnak majd.

Időkép csapata   

Vonatkozó cikk: http://www.kreativ.hu/cikk.php?id=25672

Szerző: Időkép
Megjelent: 2010.01.24 18:59


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Mik történtek még 2004-ben, amikor az Időkép elindult?
Megújult csapadéktérképünk
Új köntös