30-40 milliméter csapadék hullhat szombat estig

Mediterrán ciklonok bombáznak minket a következő napokban, sok csapadék jön.

A napsütés a középső és nyugati tájakon is csak átmeneti, a következő napokban ismét a felhőké lesz a főszerep, és sokfelé kiadós csapadék jön. Délnyugat felől ugyanis mediterrán ciklonok érkeznek. Nem csak nedvesebb, de átmenetileg enyhébb levegő is fog érkezni, a déli határ mentén pénteken például 16-18 fok sem kizárt. Észak felé haladva ennyire meleg közel sem lesz.

De lássuk, mire is számíthatunk, ami a csapadékot illeti.

Sokfelé 30-40 milliméter csapadék is lehullhat

Szombat estig összességében kiadós, nagy területen 30-40 milliméter csapadék hullhat le, néhol ennél is több. Valamivel kevesebb délen és északnyugaton eshet, de itt is kiadós mennyiség gyűlhet össze.

Az első hullám csütörtök reggel érkezik nyugat, délnyugat felől. A kezdeti vegyes halmazállapot után egyre inkább esőre számíthatunk. Északon, északkeleten viszont jó néhány órán keresztül havazhat, amit főként a főváros és az Északi-középhegység térségében délutántól, estétől tartós ónos eső válthat fel. Péntek hajnalban, reggel mindenhol esőre vált a csapadék, majd délutántól dél felől fokozatosan megszűnhet, illetve északra-északnyugatra szorulhat vissza.

Szombaton várhatóan újabb hullám érkezik nyugat-délnyugat felől, ami csak késő estére távozhat kelet felé. Nyugaton előreláthatóan hó, havas eső hullhat, máshol a kezdeti esőt délutántól váthatja szilárd halmazállapot.

Hozzászólnál? Várunk Viber csoportunkban!

Borítókép: Lica


Megvisel a változákonyság?

◎ Nem vagyok frontérzékeny

◎ Néha érzi a fejem

◎ Sajnos igen, frontérzékeny vagyok

Szerző: Időkép
Megjelent: 2023.11.29 11:57


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

51 fokot mértek Mexikóban csütörtökön
Gyönyörű májusi idővel indul a hét, az esőre még várni kell
Elérte a 20 fokot a Balaton