3 év éjszakai fotói 3 és fél percben

Kovács András szinte az egész országot bejárta éjszakai fotózás céljából, a szebbnél szebb fotókat egy 3 és fél perces timelapse videóban fűzte össze.

Nem volt olyan része az országnak, ahol ne készített volna egy halom szebbnél szebb éjszakai fotót Kovács András. 3 év kemény munkájának meg is lett az eredménye: a csodálatos éjszakai fotókból a napokban készült el egy közel 3 és fél perces timelapse videó:

(Figyelem, a videó valójában Full HD / 4K minőségű, de az ismert okok miatt jelenleg csak kisebb felbontásban lehet megtekinteni - javasoljuk, hogy minden érdeklődő nézőnk mentse el magának a linket, hogy később teljes pompájában nézhesse újra! -szerk.)

Kovács András minderről így számolt be:

"2017-ben kezdtem az éjszakai fotózást, a Prédikálószék kilátója volt az első helyszín és az onnan elénk táruló panoráma. Hajnalban konkrétan úgy tántorogtam le a 600 méter magasból (amúgy gyönyörű és kifejezetten misztikus az útvonal a Vadálló-köveknél), de rákaptam a projektre. 2020 februárban készült az utolsó felvétel, a 45 méter magas zászló Óbudán.

Ezeken a helyszíneken fotóztam: Prédikálószék, Biatorbágy, Zsámbék, Kőröshegy, Százhalombatta, Tatabánya, Balatonmáriafürdő, Dunaújváros, Esztergom, Somogyszentpál, Budapest, Marcali, Szeged, Mosonmagyaróvár, Bokodi-tó, Kékestető, Kis-Balaton, Pusztavacs, Hollókő, Boldogkőváralja, Hercegkút, Nyírbátor, Bánki-tó, Bél-kő, Hortobágy, Kiskunság, Szoborpark, Somogyvámos, Pécs, Börzsöny, Győr, Pannonhalma, Budakeszi, Budaörs, Hegyestű, Pákozd, Vác, Esztramos, Alcsútdoboz, Székesfehérvár, Tés, Göd, Miszla, Tornabarakony. Az abszolút kedvenc helyszínem Tornabarakony, ahol egy brutális, 2 cellás vihar utolért, és menekülni kellett.

Összesen végül 9992 RAW fényképből vágtam a három és fél perces videót, konzekvensen tartottam, hogy a nyersanyagban minden képkocka egy 30 másodperces expo legyen. A képeket egy kis automata eszköz, az intervalométer exponálta, amit képkomponálás után beidőzítettem, aztán hátradőlhettem. A 2011-es Canon 600D DSLR gépem hősiesen végigtolta a 180 gigabájt-nyi felvételt, se köd, se pára, vihar, eső, hideg, meleg nem fogott ki rajta. Én remekül éreztem magam, a végeredményhez jó szórakozást kívánok! Magyarország tele van szép helyekkel, ha visszaállnak a dolgok, menjetek majd minél többet ide-oda!" - Köszönjük!

Legutóbbi saját felvételeink hasonló témában -

Ünnepi díszkivilágítás madártávlatból - Budapest

 

Szerző: Időkép
Megjelent: 2020.04.04 17:14


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Időnként az eső is eshet az idei utolsó Eb-selejtező meccsen
Egy bolgár gólya Magyarországot választotta Afrika helyett
4-es erősségű földrengés volt Békésben