20 fok lesz vasárnap

Vasárnapra a megerősödő szél az ország nagy részén kitisztítja a levegőt, tavaszias enyheségben lesz részünk.

Szombatig folytatódik az eddigihez hasonló idő, majd vasárnapra egy gyenge hidegfront hoz megerősödő szelet, ezzel együtt az ország nagy részén kitisztul a levegő, tavasziasan enyhe idő köszönt be.

Szombaton továbbra is számítani kell tartós ködfoltokra, ugyanakkor napos vidékekkel is találkozhatunk. A hideg, többfelé még fagyos reggelt követően délutánra a tartósan ködös, borongós tájakon csupán 6-7 fok köré melegszik a levegő, míg ott, ahol kisüt a nap, akár 15-17 fokot is mérhetünk a legmelegebb órákban.

Vasárnapra virradóra északnyugat felől egy gyenge hidegfront éri el térségünket. A front jelentős csapadékot nem hoz magával - legfeljebb keleten, északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor -, ugyanakkor az ország nagy részén megélénkül a nyugatira, északnyugatira forduló szél, így a szmoghelyzetben is jelentős javulás várható, a legtöbb helyen kitisztul a levegő. Ezzel együtt igen enyhe légtömegek áramlanak majd fölénk, a simogató délutáni napsütésben az ország középső és nyugati részén 20 fok közelébe melegszik a levegő, helyenként akár 20-22 fokot is mérhetünk, ugyanakkor a keleti, északkeleti harmadban továbbra is lehetnek tartós ködfoltok, ott hűvösebb is marad az idő.

Az enyhe, gyakran szeles, szinte tavaszi hangulatú idő a jövő hét első felére is jellemző lesz, egyelőre az éjszakai fagyok sem térnek vissza.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2015.11.05 10:24


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viszlát, fagy
Újra 20 fok felett
Egyre melegebb idő jön hétvégén